Dakini Tantra – Anahata

Предстоящо събитие

Начало:

10

Февруари

Събота

10:30

Край:

10

Февруари

Събота

19:00

Всички се раждаме с потребност от Любов.

 

Как да сме в състояние на Любов и как да се научим да се разделяме, са най-важните уроци.

Целият ни живот е един урок за това, как да пускаме с любов.

Всичко, което се е родило, живее и в един момент умира – Връзките, работа, отношения…

Това, което има начало, има и край.

Всичко се променя. Единственото сигурно нещо в живота е промяната.

Трудно е да се отворим, доверим и обичаме, защото имаме очаквания, че това което ни радва ще трае вечно, а когато по естествен път животът ни доведе до края, тогава сме разочаровани.

 

 

 

Важно е да разберем цикъла:

Живот – смърт – живот

 

Колкото по-бързо се научим да живеем в това, толкова по-лесно ще можем да се доверяваме, защото ще знаем, че това, което се заражда сега име своето време.

Разбира се, трябва да отбележим, че краят не е непременно раздяла, но това е смърт на един етап.

Тантра работи именно с това.

Да се разширим до толкова, че да можем да поберем всичко в себе си и любовта и раздялата, промяната, всяка трансформация, всички емоции, и грозното и красивото…

Разочарованието идва и от това, че слагаме другия отговорен за нашето щастие.

В Тантра ние разширяваме толкова себе си, че отваряме достатъчно пространство за себе си, за любовта, а когато срещнем някой не се вкопчваме в него, очаквайки той да ни направи щастливи, а имаме толкова много в себе си, че можем да споделяме и обменяме като равни.

 

 

 

 

 

Отварянето на гърдите осигурява повече пространство за въздух на физическо ниво, което създава повече простор в цялото тяло.

Разширявайки тялото си, ние разширяваме и емоциите си.

Осигуряваме сигурен контейнер за всичко, което чувстваме.

Тогава общуваме и се свързваме много по-лесно и без страх.

Това означава Тантра – разширявам се.

 

Отварям себе си и се чувствам спокоен, с всичко което идва.

 

 

 

В символа на Анахата чакра се преплитат два триъгълника. Тези триъгълници символизират взаимното проникване на материята и духа, издигането на долното към горното и спускането на горното към долното – материя и дух в съвършено равновесие.

Тези триъгълници символизират свещения брачен съюз, равновесието и обединението на мъжкото и женското начало – на вътрешното и външното.

Всички ние се раждаме с потребност от Любов. Как да сме в състояние на Любов е най-важният урок, който имаме да учим. Това е един безкраен урок.

 

 

 

Това е урокът на нашето време, защото живеем основно във време, което се управлява от долните чакри и човек трудно достига до духовна връзка първо със себе си, а след това и с живота.

Същността на общуването се състои в това да свържа, това което е вътре в мен, с това, което е вътре в другия. Това е основата на близостта, на интимността в общуването.

Сърцето не се отваря само благодарение на работа с тялото, но и благодарение на онова, което правим всеки ден в живота си.

Щедростта, състраданието, грижовността и прошката водят до отваряне на сърцето. В резултат сме радостни, усещаме чувство за свобода и спокойствие.

 

 

 

~ В какво може да бъдеш по-щедра към другите и себе си?

~ В какво може да проявиш по-голямо състрадание към себе си?

~ Можеш ли да простиш?

~ В какво мислиш, че можеш да бъдеш по-грижовна към себе си и другите?

В този курс, ще практикуваме повече любов и грижа към себе си.

 

 

 

 

Чрез различни практики ще:

  • Ще разширим себе си
  • Ще се свържем със свободата
  • Ще се опитаме да се свържем с истинско автентично усещане да пусна и отделя
  • Ще се свържем с  Истината и Прошката
  • Ще бъдем щедри към себе си
  • Ще си дадем повече Време за себе си
  • Ще дишаме живота
  • Ще осъществим брачен съюз между горе и долу

Всичко това по естествен начин ще ни отведе при Любовта.

 

 

Ако вашата чакра работи добре вие ще сте състрадателни, спокойно, ще приемате себе си, ще се грижите, ще бъдете щедри, благородни, ще можете да прощавате лесно.

Ако имате травма там ще сте много критични, нетолерантни, ще избягвате контактите, няма да имате добре поставени граници, ще сте зависими от другите, ще се вкопчвате и обсебвате хората, ще имате постоянно нужда от внимание и одобрение.

Намирате ли някоя от тези черти в себе си?

В периода на израстване всеки от нас е претърпял съзнавани и несъзнавани събития, оказали влияние върху формиране на чакрата на Любовта.

Ето защо е необходимо повече състрадание и любов към себе си.

 

 

Този модул е за това да се научим да пускаме и преминаваме напред без привързване. Но това не означава отсъствие на отдаване и тотално присъствие. 

Този модул ще ви помогне да простите, защото всяка прошка означава свобода за мен. Всяка прошка е вучможност да продулжа напред и да излекувам сърцето си.

 

Това е една така възможност да се погрижите за себе си в подкрепяща среда. Ще създадем безопасно пространство, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш…

 

Това е свещено пространство, в което ще бъдеш приета и подкрепена. Това ще ти помогне да лекуваш себе си, а чрез себе си и другите жени. Ще излекуваш кармични връзки с жените от рода и ще се отвориш да потече към теб благословията на жените от твоя род. 

“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава жена не можеш да влезеш в света на Тантра.” – Ошо

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

Мъжкият – Медитация и осъзнаване.

Двата потока вървят заедно и не се изключват. 

 

 

Тантра е път към разширението, път към живота и радостта. Път към теб самата. 

 

 

Открийте своята вътрешна светлина, радост, творчество, екстаз, мъдрост, интуиция, танц, любов!

 

 

 

Ако усетиш, че нещо те вика, си добре дошла в кръга.

 

 

 

 

 

Такса 

 

195 лв

 

Включва всички практики + вегетариански обяд приготвен от Кремена Раулова

 

За записване 95лв капаро.

 

  • Отказ от събитие:  Капаро не се връща. Ако сте платили цяла такса и се откажете повече от 1 м преди събитието, се удържа капрото. Ако е по-малко от 30 дни не се връща таксата!