Денят на душата

25-ти юли - ДЕНЯТ НА ДУШАТА

26-ти юли - ЗАПОЧВА НОВАТА ГОДИНА СПОРЕД МАИТЕ

От древни времена са вярвали, че на днешния ден звездата СИРИУС се подравнява със СЛЪНЦЕТО и ЗЕМЯТА, синхронизирайки се със СЛЪНЧЕВАТА ПИРАМИДА в МЕКСИКО.

26-ти юли се счита за първия ден от новата година, а за край на годината се смята 24-ти юли.

Според Маите, Земята се върти около Слънцето за 365 дни или 13 месеца, всеки от които има 28 дни. Те смятали, че всички месеци имат еднакъв по брой дни, според движението на Луната.
Така годината има 13 Лунни месца от по 28 дни и един празен ден -

25-ти юли - ДЕНЯ НА ДУШАТА - Това е границата между старата и новата година.

Денят е изключително важен. Счита се, че в този ден душата се отваря за магия и творчество. Това е моментът в който душата се пречиства и се подготвя за хода на новата година.

Маите избрали 26-ти юли като начало на годината, тъй като в небето в този ден се случва чудо - звездата Сириус се подравнява със Земята и Слънцето. Цялото тази звездна конфигурация се синхронизира със Слънчевата пирамида в Мексико /Piramide del Sol de Teotihuacan/
Получената енергия от пирамидата в този ден се препраща към всички други пирамиди на земята и от там енергията се изпраща до всяко живо същество на земята. Така в този ден до всеки един от нас достига силен мощен енергиен заряд.

В тези дни, когато душата се подготвя за новата година и получава силен енергиен заряд от цялата Вселена, е важно:
ДА ПОГЛЕДНЕТЕ НА ЖИВОТА СИ КАТО НА СВЕЩЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ.
- Да помислите и осъзнаете, че вашия живот е система от вярвания и опорни точки, които ако промените можете да промените целия си живот.

- Разгледайте етапите на растежа си и направете необходимите промени.

- Насочва светлина и състрадание към себе си, а след това я излъчете до всяко същество, събитие или това, което искате да докоснете със светлината си.

- Потърсете какво носите вътре в себе си и продължете да изследвате себе си всеки ден.

- Осъзнайте изборите си, защото те са вашето настояще и точно сега в този момент, чрез вашите мисли и избори вие градите своето бъдеще.

- Вземете истинските и стойностни неща в живота си и насочете към тях енергийния заряд и мощ на Вселената, които ни се изпращат в тези дни.

- Отделете време за медитация и време, в което да останете сами със себе си.

ПОМИСЛЕТЕ КАКВА Е ВАШАТА ЛИЧНА МИСИЯ

Търсете вътре в себе си, за да намерите голямата мъдрост.
Обърнете ВНИМАНИЕ НА ВСЯКА МИСЪЛ, която се появи, на всяко събитие и човек около вас, чуите душата си, това, което ви казва тя, това сте вие в действителност. Опитайте да разберете, какви са пречките за да не сте това, което трябва да сте и помислете как можете да го промените.
В тези дни се свържете със своята истинска същност и й дайте възможност да се прояви. Но не се насилвайте, истинската ви същност се проявява леко и без усилие. Тя идва като танц, подава ви ръка, движите се леко и знаете, че е тя.

ПОМНЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ СВОБОДНИ ДА БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ.
И знайте че това не е нещо измислено днес, това е древна мъдрост, дошла от Маите и е предавана хилядолетия.

текст: Аделина Кирилова