White Dakini Tantra

Предстоящо събитие

Начало:

18

Декември

Събота

10:00

Край:

18

Декември

Събота

19:00

 

”Ако не отидеш в гората, никога няма да се случи нищо и животът ти никога няма да започне!” – Клариса Пинкола Естес, Бягащата с вълци

 

 

Каня те да се потопиш в дивото и да си припомниш своята дълбока женска мъдрост.

 

 

“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава жена не можеш да влезеш в света на Тантра.” – Ошо

 

 

В тантра, спонтанността е с голяма стойност – да си просто естествен, да позволиш на природата да се прояви, не да й пречиш, не да я възпрепятстваш, не да я насочваш в някаква друга посока, където тя не отива доброволно.

Да се предадеш на природата да се носиш с нея – по целия път, където и да отива.

Тази вяра е Тантра!

 

 

Това е една покана да влезеш в свещения женски кръг и да усетиш магията да бъдеш свободна, дива, нежна, флуидна, следваща, плавна, необуздана, огнена, луда, неподправена, течаща, творческа, жива, танцувална, оргазмична, витална.

В този кръг ние сме сестри, майки, дъщери, учители и вдъхновителки една за друга.

Ще бъдем вещи жени, които ще лекуват себе си, а през себе си и другите, следвайки своята най-голяма дарба: на творителки, създателки носещи мъдростта на живота. Пазителки на времето.

Ще създадем безопасно пространство, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш… , и каквото дойде е добре дошло.

Постепенно ще отвориш толкова пространство за себе си, за да побереш всичко, което си ти, без да изключваш нищо – красиво и грозно, прилично и неприлично, тъмно или светло. Всичко това си ти!

Ще си припомниш връзката със свещените ритми и цикли на живота.

Ще се синхронизираме с Луната и ще следваме нейната мъдрост.

Жената се управлява от Луната и ето защо в напълно естествено тя да е толкова променяща се. И това в природата е напълно прието.

 

 

 

ОТДАЛЕЧАВАНЕТО

От малки момиченцата са поощрявани да бъдат по определен начин – мили, послушни, добри, красиви, а ако момиченцето усети гняв или друга “непристойна” емоция обикновено й се казва: “Ау, колко си грозна, когато се сърдиш”, “Така не правят добрите момичета”….и подобни грешни утвърждение. Така момичето израства с тези вярвания и със забрана да изразява свободно всичко, което идва отвътре.

По-късно в нейното развитие, не се отделя правилно внимание на връзката с цикъла. Промяната в тялото на момичето изобщо не се отбелязва, а след това темата за надигащите се в нея сексуални желания изцяло се пренебрегват.

Така малко по-малко жената губи своята автентичност и се отдалечава все повече от женска мъдрост.

С течение на годините жената тотално се откъсва от магията, която носи в себе си, следвайки моралните норми наложени от религия, семейство, обществото, средата. Така вече тя е едно загубено цвете, което не може да цъфти, така както природата му е отредила.

В тези практики  ще се върнем към дивото, неподправеното. Ще си позволим да бъдем тотални и луди.

Дивата жена знае, тя чувства през тялото си, тя има силата да отхвърли правилата наложени й отвън и да разцъфти в своя автентичен аромат.

 

 

 

 

ТВОРЧЕСКАТА СИЛА

Жената, която е отдалечена от творчеството, твърди че не може да измисли нищо ново, чувства се със загубена енергия, става мудна, апатична, задъхва се от безпомощност, превръща се в просяк на любов.

Когато творческия живот умира жената се чувства изтощена и сякаш нищо в нея не помръдва. Всичко й се струва нечисто и грозно. Често жената се разсейва с любовни връзки, много работа, прекалено много забавления, умора и страх от провал.

Как може жената да се върне към своето радостно състояние и да вплете себе си в ритъма на природата.

Отговорът е чрез Творчество – Жената е родена създателка.

 

Най-добрият начин да си върнем загубената жизненост или да се отворим към повeче живот, е като споделим пространство с други жени. Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена обичаща себе си.

 

А, ОБИЧАШ ЛИ СЕБЕ СИ?

Знаеш ли какво е наистина да обичаш себе си?

Ако наистина обичаш себе си, ти може да бъдеш релаксирана със себе си и да не носиш напрежение.

А това означава, да не проектираш постоянно навън и да не се фиксираш върху това, което правят другите.

За да обичаш себе си, трябва да се разшириш и обгърнеш всичките си части. Всичко, което носиш в себе си.

Тогава можеш да си кажеш:  Добре, аз съм напълно ок с каквото и да чувствам отвътре.

В този момент нещо се разширява.

Тогава започваш да чувстваш себе си разширена: Приемам напълно чувствата си и съм напълно ок с това, което чувствам, каквото и да е то.

Тогава е лесно и да обичаш другите, защото имаш достатъчно място вътре в себе си, за да включиш и тях – нея, него.

 

 

ТАНТРА и СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ – тантра включва и работа чрез сексуалната енергия, тя е начин да се издигне Кундалини. Това е най-мощната енергия в нашето тяло. Сексуалната енергия е тази, която събужда вашия потенциал. Тя те отвежда при творчеството и красотата, да създаваш, да си витална и удовлетворена. Ето защо оргазмичната жена е винаги радостна. Тази жена създава и твори живота си така както пожелае.

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

 

 

 

 

КАКВО ОЗНАЧАВА ТАНТРА?

Тан – РАЗШИРЯВАМ СЕ

Тра – инструмент

Тантра е начин да разширим себе си.

  • Заедно ние ще позволим на тялото си да се разшири, припомяйки си, че то е създадено за да чувства. Ще му позволим да се свърже с екстаза и радостта. Ще го обикнем още малко повече, осъзнавайки, че така както ние третираме нашето тяло, така ще се отнасят и другите към него.
  • Заедно ние ще разширим емоциите си като ги приемем. Те всички принадлежат на живота и имат равно право да бъдат изразени.
  • Заедно ние ще разширим ума си. Ще създадем баланс между рационалния и ирационалния ум. В живота се налага да използваме постоянно рационалния ум, развивайки интуициата си ние ще създадем баланс между тях.
  • Заедно ние ще разширим енергията си. Колкото повече развиваме енергията си, толкова повече виталност ще имаме във всяка посока и всички творения, които създаваме. Каквото и да правим то е пълно с живот.

Тантра е път към разширението, път към живота и радостта. Път към теб самата.

 

Това е невероятна възможност – за един ден, да преживеш практики, които ще те докоснат до тантричния път на радостта.

Тези еднодневни събития са част от обучението “Тантра за жени”, което включва 4 модула –  Земя, Вода, Огън и Въздух, изнесени обучения от по 4 дни всеки модули.

 

 

 

ДАКИНИ – Защо Дакини?

Дакини е женското превъплъщение на просветление. Тя е женският аспект на Буда природата.

Дакини се появява, когато човек преживява трансформация и е в началото на своя нов път.

Когато прави голяма промяна и преживява осъзнавания, които го водят отвъд интелектуалното. Когато прави преместване от интелектуалния към подходът минаващ през опита.

Дакини олицетворява онази спонтанна, игрива, закачлива женска енергия, която не принадлежи на рамките и ограниченията на илюзиите, в които рационалният ум се опитва да я постави. Дакини може да се прояви като разрушителна, любяща, подкрепяща, необуздана енергия, която има за цел да премахне заблудите от живота на човек.

 

 

 

Започваме през м. Декември:

 

??White Dakini Tantra – 18-ти Декември – 1 част – връзка с любовта, доверието и радостта. Свързване с женската общност. Подходяща за всички жени, които имат и нямат опит с женски практики.

?? Green Dakini Tantra – 22 Януари – 2 част – връзка със свещените женски цикли и любовта

?? Red Dakini Tantra – 12 февруари – 3 част – връзка със сексуалността, интимност и граници.

 

?? Black Dakini Tantra – връзка с екстаза, страстта и удоволствието. Ритуали и шаманси практики. – предстои 

Започваме в 10.00ч  и ще продължим до към 19.00

Часът на приключване е ориентировъчен.

 

 

 

Примерна програма:

10.00 – 10.30 – Регистрация

10.30 – 14.00 – практики

14.00 – 15.00 – Аюрведичен обяд

15.00 – 18.30 – практики

18.30 – заключителна част

 

 

Място:

София, х-л ЕКСПО, зала Еспланада

Царигдарско шосе 1784, 7-ми километър 

 

 

 

Аюрведичен обяд:

Храната ще бъде приготвена с много любов от прекрасната Кремена Радулова.

 

 

 

 

Цена: 190 лв  – един модул

 

Включва всички практики за избрания модул и Аюрведичне обяд.

 

При записване за 3-те модула цена 500 лв.

 

* Трите модула са надграждащи се, но може да участвате и само в един избран от вас модул.

При участие в един от модулите ще ви бъде по-лесно да се включите в “Тантра за жени – 4-те елемента”, конто обучения се провеждат извън София и са между 2 и 4 дни.

 

Запазване на място:

За да запазите своето място е необходимо да заплатите капаро от 90 лв за един модул. Останалите се заплащат на място.

За три модула:

200 лв – капаро при записване

200 лв на първи модул 18.12

100 лв на втори модул 22.01

 

 

Местата са ограничени!