Red Dakini Tantra

Предстоящо събитие

Начало:

22

Януари

Събота

10:00

Край:

22

Януари

Събота

19:00

“Как може реката да е неща друго освен сладкия прорез между бедрата на Земята. За реката по време на буря се казва, че тя е възбудена, тръгнала да докосва всичко, което може със своята страст, за да го накара да расте”. – Клариса Пинколо Естес

Реката символизира женската дарба, която вълнува, възбужда, поражда страст.

Когато жената твори, очите й блестят, лицето й руменее от живота, дори косата й сякаш още повече лъщи. Тя е развълнувана от идеята, възбудена от възможностите й в този момент, също като Великата река, трябва да потече по своя уникален творчески път. Това е състояние, в което жената се чувства удовлетворена.

 

 

 

 

?Как да останем верни на своя творчески път, на раждането и създаването на светове.

      В този курс ще ползваме мощни татнтрични практики и ритуали за да се върнем към своята автентична дива женска природа. 

 

??Фокусът този път ще бъде Утробата, женските цикли и ритми.

 

Утробата е порталът на човешкия живот. Когато утробата е почитана и се отнасяме с респект, тя става канал на сила, креативност, и красота – радостта и насладата царуват.

Когато гласът на утробата е заглушен, не я чуваме, неглижираме и отхвърляме, тогава тя става съд за заболявания.

Утробата е склад за всички наши емоции. Там се задържат всички добри и лоши преживявания.

Любовта и грижата, която жената дава на утробата се отразява на нейното емоционално, духовно, физическо и ментално здраве.

Да се грижим и чуваме утробата си, означава да почитаме женските ритми – Да чуваме тялото си. Да осъзнаваме по всяко време, от какво се нуждая и да си го давам.

Да чувам посланията на тялото си. Да си позволя да се наслаждавам и забавлявам, изследвайки себе си.

 

Луната е задвижващата сила за жената. Да бъда непостоянна в емоциите си е моя природа. Да танцувам и да бъда дива, после да плача неутешимо, а след това да се смея неудържимо. Да изразявам гнева си, да си позволявам да казвам НЕ, защото всяко НЕ, е ДА за мен самата.

 

Когато избереш живота, трябва да имаш куража да жертваш своят стар неефективен Аз.

Ти ще се преобразиш в свещена жена, която лекува раните си.

Ти ще еволюираш от уплашена и бягаща в смела и уверена жена. Ще се преместиш от заблудата в яснотата, от недоверие към доверие, от завист към състрадание и любов, от слабост към  мощ.

От неосъзната жена ще се превърнеш в мъдра жена.

 Ще премахнеш границите, които ти пречат да твориш.

От подтисната жена ще разцъфтиш до експресивна и пълна с живот жена.

 

 

Ние сме жени, които осветяват тъмнината, ние обичаме тъмнината, ние преобразуваме тъмнината в светлина. Заедно преодоляваме разрушението. Ние сме тук за тези, които страдат и се страхуват. Ние сме жени, ние сме лечителки.

 

Ела в кръга и се върни към себе си.

 

Да бъдеш част от кръга означава да бъдеш готова да лекуваш – тялото, твоят живот, заобикалящата те среда. Да споделяш и да се оставиш да бъдеш подкрепена и благославяна.

 

В древните египтяни наричали Утробата – KHAT – от Египетска книга за смъртта. Значението е да задържа, да пази, да хваща.

Женското здраве и живот започва от утробата и се разпростира като клони на дърво в цялото тяло. Нейният възход до силата или слабостта, зависят от силата на нейните корени. Това са корените, които са вплетени в Утробата на Вселената.

За да разцъфтим като жени, трябва да се върнем към мъдростта на най-старото свещено древно женско знание. 

 

”Ако не отидеш в гората, никога няма да се случи нищо и животът ти никога няма да започне!” – Клариса Пинкола Естес, Бягащата с вълци

 

Това е една покана да влезеш в свещения женски кръг и да усетиш магията да бъдеш свободна, дива, нежна, флуидна, следваща, плавна, необуздана, огнена, луда, неподправена, течаща, творческа, жива, танцувална, оргазмична, витална.

В този кръг ние сме сестри, майки, дъщери, учители и вдъхновителки една за друга.

Ще бъдем вещи жени, които ще лекуват себе си, а през себе си и другите, следвайки своята най-голяма дарба: на творителки, създателки носещи мъдростта на живота. Пазителки на времето.

Ще създадем безопасно пространство, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш… , и каквото дойде е добре дошло.

Постепенно ще отвориш толкова пространство за себе си, за да побереш всичко, което си ти, без да изключваш нищо – красиво и грозно, прилично и неприлично, тъмно или светло. Всичко това си ти.

 

?? ОТДАЛЕЧАВАНЕТО

От малки момиченцата са поощрявани да бъдат по определен начин – мили, послушни, добри, красиви, а ако момиченцето усети гняв или друга “непристойна” емоция обикновено й се казва: “Ау, колко си грозна, когато се сърдиш”, “Така не правят добрите момичета”….и подобни грешни утвърждение. Така момичето израства с тези вярвания и със забрана да изразява свободно всичко, което идва отвътре.

По-късно в нейното развитие, не се отделя правилно внимание на връзката с цикъла. Промяната в тялото на момичето изобщо не се отбелязва, а след това темата за надигащите се в нея сексуални желания изцяло се пренебрегват.

Така малко по-малко жената губи своята автентичност и се отдалечава все повече от женска мъдрост.

С течение на годините жената тотално се откъсва от магията, която носи в себе си, следвайки моралните норми наложени от религия, семейство, обществото, средата. Така вече тя е едно загубено цвете, което не може да цъфти, така както природата му е отредила.

В тези практики  ще се срещнем с утробата си и мъдростта, която тя носи. 

Дивата жена знае, тя чувства през тялото си, тя има силата да отхвърли правилата наложени й отвън и да разцъфти в своя автентичен аромат.

 

 

 

 

 

? ТВОРЧЕСКАТА СИЛА

Жената, която е отдалечена от творчеството, твърди че не може да измисли нищо ново, чувства се със загубена енергия, става мудна, апатична, задъхва се от безпомощност, превръща се в просяк на любов.

Когато творческия живот умира жената се чувства изтощена и сякаш нищо в нея не помръдва. Всичко й се струва нечисто и грозно. Често жената се разсейва с любовни връзки, много работа, прекалено много забавления, умора и страх от провал.

Как може жената да се върне към своето радостно състояние и да вплете себе си в ритъма на природата.

Отговорът е чрез Творчество – Жената е родена създателка.

Най-добрият начин да си върнем загубената жизненост или да се отворим към повeче живот, е като споделим пространство с други жени. Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена обичаща себе си.

 

 

 

❤️А, ОБИЧАШ ЛИ СЕБЕ СИ?

Знаеш ли какво е наистина да обичаш себе си?

Ако наистина обичаш себе си, ти може да бъдеш релаксирана със себе си и да не носиш напрежение.

А това означава, да не проектираш постоянно навън и да не се фиксираш върху това, което правят другите.

За да обичаш себе си, трябва да се разшириш и обгърнеш всичките си части. Всичко, което носиш в себе си.

Тогава можеш да си кажеш:  Добре, аз съм напълно ок с каквото и да чувствам отвътре.

В този момент нещо се разширява.

Тогава започваш да чувстваш себе си разширена: Приемам напълно чувствата си и съм напълно ок с това, което чувствам, каквото и да е то.

Тогава е лесно и да обичаш другите, защото имаш достатъчно място вътре в себе си, за да включиш и тях – нея, него.

 

 

?ТАНТРА и СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ – тантра включва и работа чрез сексуалната енергия, тя е начин да се издигне Кундалини. Това е най-мощната енергия в нашето тяло. Сексуалната енергия е тази, която събужда вашия потенциал. Тя те отвежда при творчеството и красотата, да създаваш, да си витална и удовлетворена.

Ето защо оргазмичната жена е винаги радостна. Тази жена създава и твори живота си така както пожелае.

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

 

В тантра, спонтанността е с голяма стойност – да си просто естествен, да позволиш на природата да се прояви, не да й пречиш, не да я възпрепятстваш, не да я насочваш в някаква друга посока, където тя не отива доброволно.

Да се предадеш на природата да се носиш с нея – по целия път, където и да отива.

Тази вяра е Тантра!

 

 

 

 

 

?КАКВО ОЗНАЧАВА ТАНТРА?

Тан – РАЗШИРЯВАМ СЕ

Тра – инструмент

Тантра е начин да разширим себе си.

* Заедно ние ще позволим на тялото си да се разшири, припомяйки си, че то е създадено за да чувства. Ще му позволим да се свърже с екстаза и радостта. Ще го обикнем още малко повече, осъзнавайки, че така както ние третираме нашето тяло, така ще се отнасят и другите към него.

* Заедно ние ще разширим емоциите си като ги приемем. Те всички принадлежат на живота и имат равно право да бъдат изразени.

* Заедно ние ще разширим ума си. Ще създадем баланс между рационалния и ирационалния ум. В живота се налага да използваме постоянно рационалния ум, развивайки интуициата си ние ще създадем баланс между тях.

* Заедно ние ще разширим енергията си. Колкото повече развиваме енергията си, толкова повече виталност ще имаме във всяка посока и всички творения, които създаваме. Каквото и да правим то е пълно с живот.

Тантра е път към разширението, път към живота и радостта. Път към теб самата.

Това е невероятна възможност – за един ден, да преживеш практики, които ще те докоснат до тантричния път на радостта.

 

 

 

✔️Тези еднодневни събития са част от обучението “Тантра за жени”, което включва 5 модула –  Земя, Вода, Огън, Въздух и Етер изнесени обучения от по 4 дни всеки модули.

 

 

?? ДАКИНИ – Защо Дакини?

Дакини е женското превъплъщение на просветление. Тя е женският аспект на Буда природата.

Дакини се появява, когато човек преживява трансформация и е в началото на своя нов път.

Когато прави голяма промяна и преживява осъзнавания, които го водят отвъд интелектуалното. Когато прави преместване от интелектуалния към подходът минаващ през опита.

Дакини олицетворява онази спонтанна, игрива, закачлива женска енергия, която не принадлежи на рамките и ограниченията на илюзиите, в които рационалният ум се опитва да я постави. Дакини може да се прояви като разрушителна, любяща, подкрепяща, необуздана енергия, която има за цел да премахне заблудите от живота на човек.

 

 

 

 

Започнахме през м. Декември с 

??WHITE DAKINI TANTRA – 18-ти Декември – 1 част – връзка с любовта. Подходяща за всички жени, които имат и нямат опит с женски практики.

 

 

?? RED DAKINI TANTRA – 22 Януари – 2 част – връзка със свещените женски цикли и любовта. Работа с утробата, пречистване и свързване. 

??GREEN DAKINI TANTRA– 12 февруари – 3 част – връзка със сексуалността, интимност и граници.

 

? Започваме в 10.00ч  и ще продължим до към 19.00

 

Часът на приключване е ориентировъчен.

?Примерна програма:

10.00 – 10.30 – Регистрация

10.30 – 14.00 – практики

14.00 – 15.00 – Аюрведичен обяд

15.00 – 18.30 – практики

18.30 – заключителна част

 

 

? Място:

Зала “Еспланада” в х-л “Best Western Plus Expo”

 

? Аюрведичен обяд:

Храната ще бъде приготвена с много любов от прекрасната Кремена Радулова.

 

 

 

 

✔️Цена: 190 лв  – един модул

Включва всички практики за избрания модул и Аюрведичне обяд.

* Трите модула са надграждащи се, но може да участвате и само в един избран от вас модул.

 

?При участие в един от модулите ще ви бъде по-лесно да се включите в “Тантра за жени – 5-те елемента”, конто обучения се провеждат извън София и са между 2 и 4 дни.

 

 

 

✔️Запазване на място:

За да запазите своето място е необходимо да заплатите капаро от 90 лв за един модул

 

Местата са ограничени!

 

 

За мен: Аделина Кателинова ?

Вдъхновена от срещата ми с веща жена в Бали, започнах да развивам, това което сърцето ми искаше от години – танци и лечебни практики за жени.

Преминах обучение за преподаватели по Тантра за жени при Ма Аманда Сарита и Ма Прем Танмая в Бали.

Последваха и други в Турция и Испания при други също така вълшебни жени. Шамански практики и ритуали, медитации.

Преподавам йога и медитации от 10г, занимавам се с йога от 16г, занимавам се професионално с астрология и други практики и ритуали. Спокойно мога да кажа: Аз съм една щастлива жена!