Red Dakini Tantra

Предстоящо събитие

Начало:

16

Декември

Събота

10:30

Край:

16

Декември

Събота

19:00

”Ако не отидеш в гората, никога няма да се случи нищо и животът ти никога няма да започне!” – Клариса Пинкола Естес, Бягащата с вълци

Каня те да се потопиш в дивото и да си припомниш своята дълбока женска мъдрост.

В тантра, спонтанността е с голяма стойностда си просто естествен, да позволиш на природата да се прояви, не да й пречиш, не да я възпрепятстваш, не да я насочваш в някаква друга посока, където тя не отива доброволно.

Да се предадеш на природата да се носиш с нея – по целия път, където и да отива.

Тази вяра е Тантра!

 

   

Чрез осъзнаване на усещанията и движенията на тялото си, вие оживявате своето утробно пространство. Това е мястото, където се намира енергията на вашата богиня;  източникът на вашата мъдрост, сила, креативност и екстаз. 

Чрез продължаващата практика на танца тази енергия може да се освободи и да се издигне през тялото ви, отваряйки потенциала ви за разширяване.

“Как може реката да е неща друго освен сладкия прорез между бедрата на Земята. За реката по време на буря се казва, че тя е възбудена, тръгнала да докосва всичко, което може със своята страст, за да го накара да расте”. – Клариса Пинколо Естес

Реката символизира женската дарба, която вълнува, възбужда, поражда страст.

   Когато жената твори, очите й блестят, лицето й руменее от живота, дори косата й сякаш още повече лъщи. Тя е развълнувана от идеята, възбудена от възможностите й в този момент, също като Великата река, трябва да потече по своя уникален творчески път. Това е състояние, в което жената се чувства удовлетворена.

 

 

   Жената има студена, охлаждаща Лунна природа. Както Светилото преминава през различни фази, така и жената се променя постоянно. Промяната е най-естесвеното състояние на жената. 

Важно е жената да приема тази своя природа. Правата линия е посоката, по която се движи мъжката енергия. Женската енергия се движи под формата на спирала. Ето защо природата на жената е подвижна, танцувална, флуидна, подвижна, дива, преливаща, непредсказуема … Можем да танцуваме диво, след това да плачем неутешимо, а след това да се смеем безгрижно и всичко това е прекрасно, когато го разберем и му дадем място. 

 

 

 

   

Когато една жена е свързана с потока, тя случва живота си с лекота. Твори, създава, тя е лекува себе си, а чрез себе си и другите.

 

Когато избере живота, жената жертва своя стар неефективен Аз.  Тя се преобразява в свещена жена, която лекува раните си. Еволюира от уплашена и бягаща в смела и уверена жена. Преминава от заблудата в яснотата, от недоверие към доверие, от завист към състрадание и любов, от слабост към  мощ.

От неосъзната жена се превръща в мъдра жена. Премахва границите, които й пречат да твори. 

От подтисната жена разцъфтява до експресивна и пълна с живот жена.

 

Къде си ти?

 

Това е една покана да влезеш в тантричния женски кръг и да усетиш магията да бъдеш свободна, нежна, следваща, плавна, необуздана, огнена, луда, неподправена, течаща, творческа, жива, оргазмична, витална. 

В този кръг ние сме сестри, майки, дъщери, учители и вдъхновителки една за друга.

Ще създадем безопасно пространство, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш… , и каквото дойде е добре дошло.

Постепенно ще отвориш толкова пространство за себе си, за да побереш всичко, което си ти, без да изключваш нищо – красиво и грозно, прилично и неприлично, тъмно или светло. Всичко това си ти!

 

 

Какво ще правим?

В този модул ще работим за връзката с насладата и чувствеността. Ще се потопиш в тялото си за да си спомниш, че твоето тяло е създадено за любов. Да може да се наслаждава е най-важното качество за една жена.

Ще разберете кои са важните периоди в живота на една жена и как те съответстват на периода между месечния й цикъл. 

Ще се върнем към мъдростта, която носи утробата и ще почетем жените по женска линия. Защото в нашата утроба носим отпечатък от живота на жените преди нас. 

Кармата която носим от нашата майка, баба и прабаби е точно там. В този свещен женски космос. 

Ще танцуваме, споделяме, празнуваме…

 

 

 

 

 

 

ОБИЧАШ ЛИ СЕБЕ СИ?

Знаеш ли какво е наистина да обичаш себе си? – Това означава да се разшириш.

Тантра означава разширявам се.

Ако наистина обичаш себе си, ти може да бъдеш релаксирана със себе си и да не носиш напрежение.

А това означава, да не проектираш постоянно навън и да не се фиксираш върху това, което правят другите.

За да обичаш себе си, трябва да се разшириш и обгърнеш всичките си части. Всичко, което носиш в себе си.

Тогава можеш да си кажеш:  Добре, аз съм напълно ок с каквото и да чувствам отвътре.

В този момент нещо се разширява.

Тогава започваш да чувстваш себе си разширена: Приемам напълно чувствата си и съм напълно ок с това, което чувствам, каквото и да е то.

Тогава е лесно и да обичаш другите, защото имаш достатъчно място вътре в себе си, за да включиш и тях – нея, него.

 

 

 

 

ДАКИНИ – Защо Дакини?

Дакини е женското превъплъщение на просветление. Тя е женският аспект на Буда природата.

Дакини се появява, когато човек преживява трансформация и е в началото на своя нов път. Когато прави голяма промяна и преживява осъзнавания, които я водят отвъд интелектуалното. Когато прави преместване от интелектуалния към подходът минаващ през опита.

Дакини олицетворява онази спонтанна, игрива, закачлива женска енергия, която не принадлежи на рамките и ограниченията на илюзиите, в които рационалният ум се опитва да я постави. Дакини може да се прояви като разрушителна, любяща, подкрепяща, необуздана енергия, която има за цел да премахне заблудите от живота на човек.

 

 

 

 

Програма 

10.00 – 10.30 ч – регистрация 

10.30 – 14.00 ч – първа част – практики

14.00 – 15.00 ч – Аюрведичен обяд подготвен специално за нас

15.00 – 18.00 ч – втора част – практики 

18.00 -19.00 ч – заключителна част 

 

 

 

Обяд: По време на събитието ще се подкрепим с вкусна вегетарианска храна, приготвена от вълшебноте ръце на Кремена Радулова

 

 

Място:  Хотел „Мезон“ гр. София, ул. Атанас Дуков 36

 

 

 

 

 

    Такса: 195 лв

 

За тези, които са били миналата година на същия модул и искат да го повторят 100 лв.

 

За да се запишеш е необходимо да заплатиш капаро от 95 лв.

  • Отказ от събитие:  Капаро не се връща. Ако сте платили цяла такса и се откажете повече от 1 м преди събитието, се удържа капрото. Ако е по-малко от 30 дни не се връща таксата! 

 

 

 – Започваме в 10.30ч  и ще продължим до към 19.00

Часът на приключване е ориентировъчен.

 

 

За мен – Аделина Кирилова 

Моят път и посвещение в женска тантра започна след първата ми среща с вдъхновяваща жена – шаман в Бали. Посланието “Безопасно е да бъдеш жена” беше онова, което ми позволи да се доближа до себе си и да се предам на своята истинска мъдра женска природа.

Това ме сложи на пътя при жените и така след няколко години се оказах на обучение за женски тантра практики. Така започна всичко. Преминах много обучения и лична практика. От 2020г преподавам Тантра за жени.