Dakini Tantra – Light

Предстоящо събитие

Начало:

05

Март

Събота

10:00

Край:

05

Март

Събота

19:00

 

  

”Ако не отидеш в гората, никога няма да се случи нищо и животът ти никога няма да започне!” – Клариса Пинкола Естес, Бягащата с вълци

 

 

Каня те да се потопиш в дивото и да си припомниш своята дълбока женска мъдрост.

  

В тантра, спонтанността е с голяма стойност – да си просто естествен, да позволиш на природата да се прояви, не да й пречиш, не да я възпрепятстваш, не да я насочваш в някаква друга посока, където тя не отива доброволно. 

Да се предадеш на природата да се носиш с нея – по целия път, където и да отива.

Тази вяра е Тантра!

 

 

Dakini Tantra – Light

 

За да създадем трайна любов и да дадем живот на творенията си е необходимо да поканим един трети участник в съюза. И този трети участник е Смъртта. В този съюз госпожа Смърт не е болест, тя е божество, тя е благословия.

В това, което създаваме тя играе ролята на оракул, който знае и познава кога започват и свършват циклите. Като такава, тя е дивият аспект на връзката. Често хората се страхуват от нея, защото губят вяра в преобразованието. Човек се бои от естествените пикове и спадове.

 

Цикълът –  Живот – Смърт – Живот.

Това е най-естественият цикъл в живота. Всичко, което се ражда, създава, сътворява има период на растеж, а след това следва разпад – смърт, последван от промяна – прераждане, ново раждане.

 

  • Смъртта винаги е процес на създаване на нов живот.

 

Мексиканската поетеса Росарио Кастеланос пише –

”….Дай ми смъртта, от която се нуждая…”

 Поетите разбират, че без смърт няма нищо ценно. Без смърт няма мрак, в който да сияе диамантът.

Смъртта може да се интерпретира като символ на промените в човешкото психе.

 

Така е и в любовта.

От психична гледна точка всичко в любовта има край, абсолютно всичко. Егото не иска да е така. Ала това е факт и жената с дива природа ясно го съзнава.

 

 

 

  • Какво умира? – Умират илюзиите, очакванията, алчността, желанието всичко да е само красиво.

 

Във всяко творение има преминаване от момента на очакването, към момента на истината. Тогава обикновено настъпва катарзис и идва смъртта. Една илюзия трябва да умре за да се роди нещо ново.

 

Това се отнася до всичко в живота – За връзката майка и поотраснали деца, между влюбени, дългогодишни партньори, приятели, работа, творения…

 

От осъзнатостта и мъдростта на жената зависи дали ще следваме естествените цикли  или ще се борим водени от копнежа по спомените за миналото. 

“Никога не можеш да стъпиш в една и съща река “ 

Всичко тече и се променя, дори и да стъпиш на същото място, то вече е друго.

Ето защо трябва да се научим да познаваме и обичаме смъртта. Тя води до обновление и колкото по-малко се съпротивляваш, толкова по-плавни и красиви са промените.

 

 

За да познаваш Живота, трябва да познаваш и Смъртта.

 

В противен случай живееш така сякаш има време.

Пилееш живота си в безсмислени, токсични и ненужни връзки; ходиш на работа без да обичаш, това което правиш; раждат се идеи, но нямаш сили да ги реализираш; нямаш вдъхновение за нищо; не намираш време за наслад; нямаш време за среща с тялото; не намираш време за връзка с природата; нямаш време за това, което обичаш.

Тотално поробваш душата си потънала в “Има време”…  Докато в един момент осъзнаваш, че време няма!

И тогава започваш да живееш! 

 

 

 

 

Една покана да влезеш в свещения женски кръг и да се потопиш в цикъла Живот – Смърт – Живот

Това ще те направи много по-свободна, дива,нежна, флуидна, следваща, плавна, необуздана, огнена, луда, неподправена, течаща, творческа, жива, танцувална, оргазмична, витална.

Ще пробудиш себе си и ще навлезеш в света на есктаз, наслада, радост и споделеност.

 

 

В този кръг ние сме сестри, дъщери и майки, учители и ученици вдъхновявайки се една от друга. Това е пространство, където да си припомниш, какво е да си чувствена, креативна, нежна и сексуална. Да бъдеш благословена и подкрепена.  

Заедно ние създаваме молитвен храм, знаейки че пътят да трансформираме живота, е като първо трансформираме себе си.

Научаваме се да даваме и да бъдем отворени да получаваме една от друга, знаейки, че промяната във всяка една, задвижва промяна и в другите.

Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена.

 

За да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава жена не можеш да влезеш в света на Тантра. – Ошо

 

 

За мен Аделина – Защо да ми се довериш – На първо място, защото аз съм като теб.

Моят път и посвещение в женска тантра започна след първата ми среща с вдъхновяваща жена – шаман в Бали – истински вдъхновител за мен. Това ме сложи на пътя при жените и така след няколко години се оказах на обучение за женски тантра практики, не при кой да е, а при гранд майката на Танта – Ма Ананда Сарита и нейна ученичка Ма Прем Танмая. Бях посветена в практики, които премахват воала на невежеството и разкриват мистични техники за свързване с мъдростта на жената.

След това, моето пътешествие продължи. Оказах се в Испания. Невероятни преживявания и срещи с пламенния темперамента и мъдрост на иберийската жена. Среща с Тоа Танрта и задвижване на енергията Чи /Мантак Чия/.  По-късно и методи, предавани от най-вещата тантристка – Марго Ананд и преживявания на Sky Dancing Tantra.

 

  

  

 

 

 

 

 

Какво ще получиш:

 

–       ­Ако искаш да се докоснеш до едно тайнство, споделено в свещен женски кръг

–       Ако не се страхуваш да се изправиш пред непознатото,

–       Ако искаш да да изследваш своите страхове и да събереш кураж да поемеш по нов път,

       Ако искаш да изследваш тялото си и тайната му, неговата чувственост и огромния му капацитет за удоволствие.

–       Ако искаш да станеш по чувствена и усещаща

       Ако искаш да бъдеш по-присъстващав твоите сетива и усещания

       Ако искаш да подобриш своята виталност и страст

       Ако искаш да имаш по-пълноценна сексуалност

       Ако искаш да постигнеш по-дълбока интимност със себе си и другите

       Ако искаш да бъдеш по-мила към себе си

       Ако искаш да интегрираш вътрешния мъж – жена

 

 

 

Тази група е за удоволствието и чувствеността. За страстта във всичките й измерения. За творчеството и органичната женска природа. За потапяне в красотата, многопластието и нежността на енергията Ин. За силата и уязвимостта да бъдеш Жена.

 

 

 

 

ТВОРЧЕСКАТА СИЛА

Жената, която е отдалечена от творчеството, твърди че не може да измисли нищо ново,чувства се със загубена енергия, става мудна, апатична, задъхва се от безпомощност, превръща се в просяк на любов.

Когато творческия живот умира жената се чувства изтощена и сякаш нищо в нея не помръдва. Всичко й се струва нечисто и грозно. Често жената се разсейва с любовни връзки, много работа, прекалено много забавления, умора и страх от провал.

Как може жената да се върне към своето радостно състояние и да вплете себе си в ритъма на природата. 

Отговорът е чрез Творчество – Жената е родена създателка.

 

Най-добрият начин да си върнем загубената жизненост или да се отворим към повeче живот, е като споделим пространство с други жени. Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена обичаща себе си.

 

 

 

ТАНТРА и СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ – тантра включва и работа чрез сексуалната енергия, тя е начин да се издигне Кундалини. Това е най-мощната енергия в нашето тяло. Сексуалната енергия е тази, която събужда вашия потенциал. Тя те отвежда при творчеството и красотата, да създаваш, да си витална и удовлетворена. Ето защо оргазмичната жена е винаги радостна. Тази жена създава и твори живота си така както пожелае. 

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

 

Тантра е път към разширението, път към живота и радостта. Път към теб самата. 

 

 

 

 

Модулите Дакини

 

Това е невероятна възможност – за един ден, да преживеш практики, които ще те докоснат до тантричния път на радостта. 

Тези еднодневни събития са част от обучението “Тантра за жени”, което включва 5 модула –  Земя, Вода, Огън, Въздух и Етер изнесени обучения от по 3 дни всеки модул.

Първият 3 дневен модул, с който ще започнем пътешествието Тантра – ВОДА и ще бъде на 18-20 Март в Сандански.

 

 

 

 

 

 

            ДАКИНИ – Защо Дакини? 

Дакини е женското превъплъщение на просветление. Тя е женският аспект на Буда природата. 

Дакини се появява, когато човек преживява трансформация и е в началото на своя нов път. 

Когато прави голяма промяна и преживява осъзнавания, които го водят отвъд интелектуалното. Когато прави преместване от интелектуалния към подходът минаващ през опита.

Дакини олицетворява онази спонтанна, игрива, закачлива женска енергия, която не принадлежи на рамките и ограниченията на илюзиите, в които рационалният ум се опитва да я постави. Дакини може да се прояви като разрушителна, любяща, подкрепяща, необуздана енергия, която има за цел да премахне заблудите от живота на човек. 

 

 

??White Dakini Tantra – 1 част – връзка с тялото, материята, майката, любовта, доверието и радостта. Свързване с женската общност. Подходяща за всички жени, които имат и нямат опит с женски практики.

 

 

 

?? Red Dakini Tantra – 2 част – връзка със свещените женски цикли, работа с утробата и любовта

 

 

 

 

?? Green Dakini Tantra – 3 част – връзка с гнева, сянката, и всички задържани емоции. Преживяване на дивото, неподправеното, спонтанността. 

 

 

 

Dakini Tantra – LIGHT – 4 част – прераждане.

Цикълът – Живот – Смърт – Живот

 

?? Black Dakini Tantra – връзка с екстаза, страстта и удоволствието. Ритуали и шаманси практики. – предстои през лятот

За да се включите в този модул трябва да сте преминали предходните 4 модула или някои от 3 дневните тренинги.

 

 

 

  • Започваме в 10.00ч  и ще продължим до към19.00

Часът на приключване е ориентировъчен.

 

 

 

Примерна програма:

10.00 – 10.30 – Регистрация

10.30 – 13.30 – практики

13.30 – 14.30 – Аюрведичен обяд

14.30 – 18.30 – практики

18.30 – заключителна част 

 

 

Място:

София, х-л ЕКСПО, зала Еспланада

Царигдарско шосе 1784, 7-ми километър 

 

 

 

Аюрведичен обяд:

Храната ще бъде приготвена с много любов от прекрасната Кремена Радулова.

 

 

 

 

Цена: 190 лв  – един модул 

Специална цена – 150 лв / за всички, които са участвали в един от предишните 3 модула – White, Red, Green DAKINI ./

 

Включва всички практики и Аюрведичне обяд.