Тантра за жени – 4-те елемента – модул Вода

Предстоящо събитие

Начало:

26

Юли

Петък

10:30

Край:

28

Юли

Неделя

13:00

Втори модул от обучението

“Тантра за жени – 4-те елемента” –

модул ВОДА

 

Продължаваме с елемента  Вода” – втора чакра – удоволствие, оргазмичност, екстаз, връзка със свещените женски ритми и мъдростта на жените. 

Може да се включите в този модул, дори и да не сте участвали в първи модул!

 

 

 

 

 

Този модъл е посветен на връзката с цикъла.

Вички жени сме дълбоко свързани чрез своя втори център на силата.

Това е порталът на живота, но и на смъртта. 

Всеки месец в утробата на жената се случва една малка смърт. Една яйцеклетка бива изхвърлена от тялото. Но това също е порталът на прераждането, нещо умира и след това животът започва отново. 

Мгията се случва в рамките на един лунен месец.

Когато жените се съберат и започнат да изкарват повече време заедно, техните цикли се синхронизират. Представете си какво вълшебство. Всичко това показва, колко свързани сме по между си и как си влияем една на друга.

Когато една жена започне да прави промении, да лекува себе си, това неминуемо повлиява и другите. Колкото повече жените се събират, толкова повече те укрепват силата си и се подхранват една друга, а след това стават неизчерпаем източник на творческа сила. Те стават дори още по креативни и творящи.  

 

 

 

Знаете ли че в утробата си пренасяме информация от поколенията зад нас?

Знаете ли, че понякога болката, която чувстваме не е нашата болка?  Това е болката на поколенията преди нас. Но ние имаме силата да излекуваме тази болка и да спрем предаването й напред. 

Знаете ли, че утробата е с водна природа, а водата има памет, ето защо там се съдържа спомен за всяка емоция, която е преминала през тялото ви. 

 

 

Това е модул, който ще ви помогне да погледнете по различен начин на женствеността и даровете, които жената носи на живота. 

 

 

 

 

 

Ще работим с Чувствеността и ще си припомним, колко способност за наслада носи нашето тяло. 

За да можем да си позволим истински да изпитваме удоволствие без да се притесняваме и срамуваме, е необходимо да премахнем някои от грешните вярвания и модели, които сме получили в периода на израстване.

Несъзнавано всички грешни послания повлияват живота на жената, което я отдалечава все повече от радостта. 

Водена от религии и пропаганда, с годините жената все повече се е отдалечила от своята сила, мислейки си, че трябва да е като мъжете. 

Жената никога не може да е като мъжа и в това е тайнството и силата й. Жената може да е силна, когато е добре свързана с любовта и състраданието, с насладата и удоволствието, с интуицията и ясното виждане. 

В тези курсове, ние си припомняме, къде е силата на жената и си я връщаме. 

 

След тези курсове жените променят живота си и все повече се връщат към радостта, което е наше изначално право. 

 

 

 

 

 

 

 

ТАНТРА

 

Тантра е изкуство, наука, духовен път и начин на живот, водещ до пълна трансформация.

На запад, Тантра се приема като нещо, което се отнеся предимно към сексуалноста – но това е много елементарно и малко да се каже за Тантра. 

Факт: Тантра включва работа и със сексуалната енергия, но това е една много малка част от цялото.

Да си в състояние на любов с тялото си и всичко около теб това е Тантра. Да можеш да се наслаждаваш и черпиш изобилие отвсякъде.

Тогава, когато присъстваш в сърцето си, присъстваш за себе си, присъстваш за любимия, присъстваш за другите, това е Тантра.

Хубавото е, че да да се потопиш в Тантра не е нужно да ходиш в пещера в Индия.

За да практикуваш Тантра, трябва да си в живия  живот, защото тантра се случва чрез опита на нашия ежедневен живот – докато готвиш, докато се радваш на децата, докато правиш любов с любимия, докато се разхождаш по улицата, докато си с приятелите си, докато работиш работата, която харесваш…. – всички това е един пакет. Нищо не се изключва

 

 

 

 

 

ЦЕЛТА НА ТАНТРА ЗА ЖЕНИ е да достигнем състояние, в което живеем изцяло женския си потенциал.

Жената е загубила силата си в момента, в който е поискала да е като мъжете. Жената няма как да е като мъжа, тъй като не е устроена така.

В тантра за жени ние работим за това, да върнем жената към нейната женска природа – нежна, следваща, творяща, плавна, приемаща…

Да е в състояние на наслада е най-важното състояние за жената, защото когато тя е в такова състояние, всичко около нея процъфтява. Умният мъж знае това и се грижи жената до него да е спокойна, обгрижена и в удоволствие.

За да може обаче това да се случи и жената да се довери и отпусне, първо трябва да поработи със своите вътрешни центрове на силата. Тогава ще се научи:

как да привлича и задържа,

на кой мъж може да се довери,

как да наслаждава себе си и мъжа до нея,

ще разбере защо се преуморява,

защо не може да създаде нищо….

Когато жената научи всичко това, тя по естествен начин ще може да се свърже със здравото мъжко в нея, което ще промени тотално живота й. 

Да си свързана с жената, не означава да зачерктнеш мъжките качества. Означава да продължаваш да правиш това, което правиш, но да си в състояние да влееш радост в това, което вече правиш.

Тогава, когато намериш пространство в себе си за да срещнеш двете полярности, тогава се случва вътрешна сватба между мъжа и жената вътре в нас. В този момент достигаме състояние “The ultimate truth”, някои го наричат Самадхи, Просветлени, Будха природа. И всички те са верни.

Ние казваме, че това е Тантра. Пътят, който ни води по екстазен начин към Бог. Срещата с Бог в тантра е състояние, в което сме се разширили толкова, че можем да отворим пространство за сексуалната мощ да се издигне нагоре и да ни изпрати в състояние Мхахамудра. Пълно сливане с твореца. издигнали сек

За да достигнем това състояние, в Тантра ползваме мощни практики и медитации, които постепенно ни отвеждат в това. състояние

 

 

 

 

 

 

 

ТЯЛОТО

Когато станеш присъствен в тялото си и присъствен в емоциите, сексуалността ти ще се промени със сигурност, ще се промени изживяването Любов, което със сигурност ще промени връзката и целия ти живот. 

За да  се случи това, е необходимо да се върнеш към тялото си.

Нашият Шакти ум е в нашата утроба , където е нашият космос. 

Йони е порталът към нашия храм, а гърдите са порталът към сърцето и сексуалността. 

Когато си позволиш да живееш в удоволствие, тогава нашата женска Шакти енергия работи. 

За да познаваш и контролираш добре своята сексуална енергия, първо трябва да преминеш през тялото си. Тялото крие в себе си толкова много мистичност, чувственост и наслада.

За да се докоснеш до тези тайнства, първо трябва да започнеш работа с тялото си.

Така както се отнасяш ти със своето тяло, така то ще бъде третирано от другите.

Ето защо е толкова важно да практикувате ежедневно любов към тялото си. Но това е невъзможно ако не го познаваме.

Най-естественото качество на жената е да се наслаждава. 

Колкото по-свързана е жената със себе си, колкото повече познава тялото си, толкова повече тя може да се свързва с живота и да изпитва радост. Когато една жена е в състояние на радост и наслада, тя е като магнит.Тя привлича и задържа.

 

 

 

 

ТАЗИ ГРУПА е:

За удоволствието и чувствеността

За страстта във всичките й измерения

За творчеството и органичната женска природа

За потапяне в красотата, многопластието и нежността на енергията Ин

За силата и уязвимостта да бъдеш Жена.

 

 

 

 

 

 

 

ОРГАЗМИЧНАТА ЖЕНА

Една истинска Тантрика знае:

Да си оргазмична жена, не означава да си оргазмична само в леглото. 

Да си оргазмична е отвъд това. Да си оргазмична в целия си живот. Оргазмичната жена пренася оргазъм в работата си, отношенията с другите, във всичките си предизвикателства и приключения, тя влиза навсякъде завладяна от своята оргазмичност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЖЕНСКИЯТ КРЪГ

    Ние сме жени, които осветяват тъмнината, ние обичаме тъмнината, ние преобразуваме тъмнината в светлина. Заедно преодоляваме разрушението. Ние сме тук за тези, които страдат и се страхуват. Ние сме жени, ние сме лечителки.

Да бъдеш част от кръга означава да бъдеш готова да лекуваш – тялото, твоят живот, заобикалящата те среда.Да споделяш и да се оставиш да бъдеш подкрепена и благославяна.

   Това е свещено пространство, в което ще бъдеш приета и подкрепена за да опознаеш тялото си и своята сексуална енергия. Ще работиш с женските енергийни центрове, ще танцуваш, ще споделяш с други жени.

В този кръг ще бъдем вещи жени, които ще лекуват себе си, а през себе си и другите, следвайки своята най-голяма дарба: на творителки, създателки носещи мъдростта на живота. Пазителки на времето.

Ще създадем безопасно пространство, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш… , и каквото дойде е добре дошло.

Постепенно ще отвориш толкова пространство за себе си, за да побереш всичко, което си ти, без да изключваш нищо – красиво и грозно, прилично и неприлично, тъмно или светло. Всичко това си ти.

“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава жена не можеш да влезеш в света на Тантра.” – Ошо

 

 

 

Какво ще получиш

       ­Ако искаш да се докоснеш до едно тайнство, споделено в свещен женски кръг

       Ако не се страхуваш да се изправиш пред непознатото,

       Ако искаш да да изследваш своите страхове и да събереш кураж да поемеш по нов път,

       Ако искаш да изследваш тялото си и тайната му, неговата чувственост и огромния му капацитет за удоволствие.

       Ако искаш да станеш по чувствена и усещаща

       Ако искаш да бъдеш по-присъстваща в твоите сетива и усещания

       Ако искаш да подобриш своята виталност и страст

       Ако искаш да имаш по-пълноценна сексуалност

       Ако искаш да постигнеш по-дълбока интимност със себе си и другите

       Ако искаш да бъдеш по-мила към себе си

       Ако искаш да интегрираш вътрешния мъж – жена

 

 

 

 

ТВОРЧЕСКАТА СИЛА

Жената, която е отдалечена от творчеството твърди, че не може да измисли нищо ново. Чувства се със загубена енергия, става мудна, апатична, задъхва се от безпомощност, превръща се в просяк на любов.

Когато творческия живот умира жената се чувства изтощена и сякаш нищо в нея не помръдва. Всичко й се струва нечисто и грозно. Често жената се разсейва с любовни връзки, много работа, прекалено много забавления, умора и страх от провал.

Как може жената да се върне към своето радостно състояние и да вплете себе си в ритъма на природата. 

Отговорът е чрез Творчество – Жената е родена създателка.

Най-добрият начин да си върнем загубената жизненост и да се отворим към повeче живот, е като споделим пространство с други жени. Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена.

 

 

 

 

 

ТАНТРА и СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ – тантра включва и работа чрез сексуалната енергия, тя е начин да се издигне Кундалини.

Сексуалната енергия е тази, която събужда вашия потенциал. 

Тя те отвежда при творчеството и красотата, да създаваш, да си витална и удовлетворена. 

Ето защо оргазмичната жена е винаги радостна. Тази жена създава и твори живота си така както пожелае. 

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

 

 

Открийте своята вътрешна светлина, радост, творчество, екстаз, мъдрост, интуиция, танц, любов!

 

Ако усетиш, че нещо кликва в теб и те вика, си добре дошла.

 

 

 

Примерна програма:

Петък

10.30 – 13.30 – практики

13.30 – 15.30 – почивка

15.30 – 18.30 – практики 

19.00 – 20.30 – вечеря

20.30 – 21.30 – вечерна практика

Събота

8.00 – 9.00 – сутрешна медитация

9.00 – 10.00 – закуска

10.30 – 13.30 – практики

13.30 – 15.30 – почивка

15.30 – 18.30 – практики 

19.00 – 20.30 – вечеря

20.30 – 21.30 – вечерна практика

Неделя 

7.3010.00 – ритуал на реката

10.00 – 11.00 – закуска

11.00 – 13.00 – практики и заключителна част

* Ако предпочитате може да пристигнете в четвъртък. 

 

Ето предстоящите модули: 

Ако сте пропуснали първи модул, ще може да се включите, а ако имате желание може да взмемете първи модул през пролетта 2023г. 

3-ти модул

Тантра за жени – 4-те елемента   Огън 4-6 Октомври

4-ти модул

“Тантра за жени – 4-те елемента” – Въздух  

м. Януари 2025г.  

 

 

 

 

Такса – 

  • 330 лв – ранно записване до 23 Юни
  • 390 лв след това  

Хотел – 

  • 249 лв – стая
  • 271 лв – студио 

  •  За записване е необходимо да заплатите 200 лв капаро за курса + настаняването в хотела

Анулации – при отказ от събитеи по малко от 1 месец преди събитието, капарото не се връща. При отказ повече от месец, капарото може да се пренасочи за друго събитие за не повече от 6 м от датат на постъпване на капарото.