Курс: Дихателни практики и Медитация

Предстоящо събитие

Начало:

06

Юли

Понеделник

20:00

Край:

27

Юли

Понеделник

21:30

Каня ви да продължим вечерните си медитации, релаксация и дихателни практики.

В тези понеделнишки вечери,  ще изследваме дишането си и ще се опитаме да влезем в по-дълбока медитация.

?Ако нямате възможност да присъствате три дни, може да пътувате с нас само един или два дни. 

Това е пространство, в което ще се сме присъствени и радостни, отпуснати вкъщи, по пантофи.

Ще започнем практиката с дихателни техники, за да успокоим и овладеем ума. Така ще създадем  подходяща среда за медитация.

Прекрасен начин да се освободите от стреса, да оставите всичко преживяно и да се потопите в един друг свят – на спокойствие, тишина и дихание

Всичко това ще отпусне напълно тялото и освободи напрежението от изминалия ден и ще ви помогне да се насладите на съня, релаксирани и доволни.

 

 

Пранаяма

Практикуването на пранаяма развива устойчив ум, силна воля и правилна преценка. Пранаяма е изкуство и има техники, които карат дихателните органи да се движат и разширяват преднамерено, ритмично и интензивно. Тя се състои от дълъг, устойчив фин поток на вдишване, издишване и задържане на дъха. Вдишването стимулира организма, издишването изхвърля замърсения въздух и токсините, задържането разпределя енергията из цялото тяло, като достига до всяка клетка. Пранаяма е мост между физическото тяло и ума. 

 

                                                          

 

 

Прана

Да се обясни какво е прана е също толкова трудно като да се оясни Бог. Праната е пронизващата енергия на всички равнища – физическа, психическа, интелектуална, сексуална, духовна и космическа енергия. Прана е дъхът на живота на всички същества във Вселената. Те се раждат и живеят чрез нея. Обикновено се превежда като дъх – дихание, но това е само една от нейните многобройни прояви в човешкото тяло. Ако дишането спре, спира и животът. 

 

 

 

Медитация 

Медитацията се случва тогава, когато мозъкът е в Алфа активност и се задълбочава към Тета и Делта. Резултатът от Алфа ритъма са положителни мисли и положителна нагласа, свързани със спокойствие, което се постига. Увеличава се производството на серотонин в мозъка, което може да повлияе добре при депресивни състояния. Алфа вълните носят емоционална стабилност и уравновесеност. В този режим изплуват важни решения. Алфа вълните интегрират добре двете полукълба, свързват ги за по-добра и ясна мисъл. 

Медитацията не е цел само за еден живот. Необходими са поне няколко живота, за да я постигнеш. Но започваш оттам докъдето си стигнал в предишния. Всяко усилие си струва. Когато започнеш да медитираш, всичко е важно – какво ядеш, какво мисилиш, какво говориш, чуваш. 

                                                  

 

 

 

?Препобъчвам да се направят и трите практики, тъй като са с надграждане и ще постигнете по-голям ефект, но ако нямате възможност, може да се запишете само за избраната от вас.

Тези от вас, които присъстваха на предишните три срещи, също са добре дошли за да практикуват, затвърждават и надграждат.

 

 

 

След края на курса:

  • Ще познавате основни дихателни практики
  • Ще сте релаксирани
  • Ще сте много по-спокойни и с овладени емоции
  • Ще сте опитали да медитирате
  • Ще сте се насладили на блаженството на дълбоката релаксация
  • Ще се запознаете с някои мантри

 

 

Датите са:

6,13 и 27 юли

 

Час:

20.00ч – 21.30ч

 

 

Място:

Zoom

 

 

 

Такса:

 

  • 3 практики – 50 лв
  • 1 практика – 20 лв