Колумбия – магия с аромат на Йога и Кафе

Предстоящо събитие

Начало:

05

Ноември

Неделя

10:00

Край:

19

Ноември

Неделя

08:00

 Богота – КокораСалентоМеделинГуатапеКартахенаСанта МартаБогота

 

Това е едно пътешествие, в което ще се потопим в екзотиката на Колумбия.

От една от най-опасните държави в света, Колумбия днес е просперираща, развиваща се държава с процъфтяващ културен живот.

Колумбия на Пабло Ескобар за щастие вече не е днешната Колумбия. Единственитеоръжия”, с които родината на Шакира може да ви плени са нестихващата салса, добрите ресторанти, живописни пейзажи, пълни с водопади, тучни ливади, свежозелени планини и благоуханно първокачествено кафе.

 

 

Сред изобилието от цветове и аромати ще започваме деня си йога практика и медитации. Това ще отпусне тялото и успокои ума. Когато преживяваме наситени емоции трябва да притихваме за момент, за да позволим преживяното да навлезе и достигне до нас и да го запечатим в спомените си.

 

 

 

Ден 1 – София – Франкфурт – Богота 

Ще започнем пътуването си на 22-ри Март с полет до Богота.

 


Ден 2 – Богота

При пристигането в Богота ще се настаним в красив хотел в най-хубавата и скъпа част на столицата Чапинеро. Ще останем за две нощувки. Ще имаме време за следобедна разходка и вечеря.

 


Ден 3 – Богота

На 24-ти ще имаме цял ден за разходка из живописната столица.

В тези дни да се запознаем с петия по големина град в Латинска Америка синоним на музика, култура, салса, гастрономия и кокетни колониални квартали. Считан за основен финансов, културен, административен и градски център, той се намира в планините на централната част на страната, на 2640 м надморска височина (което я прави третата най-висока столица в света след Ла Пас и Кито). Градът изненадва със своята добра организираност, чистота, сигурност, запазени исторически сгради и разбира се – нестихващи ритми на кумбия, салса и байенато. Улиците на столицата са достойни за музей – като невероятна художествена творба, осветени и оживени, предлагащи очарователни барове и ресторанти – атмосфера за приятни разходки през деня и бурен нощен живот след залез слънце.

 

Ще се разходим до Канделариясърцето на Богота, където се преплитат малки цветни улички и магазинчета. Ще опитаме за първи път местната традиционна кухня.

Ла Канделария е официално първият квартал на Богота. Столицата на Колумбия е основана именно тук през 1538 г. от испанския завоевател Гонсало Хименес де Кесада и Ривера на мястото, известно като Чоро де Кеведо: бълбукащата сърцевина на града, където се намират Пласа Боливар, главната катедрала и повечето музеи.

Богота ни предлага някои от най-впечатляващите музеи в Южна Америка, като неповторимия Музей на Златото, единствен подобен в света, и прочутият музей на Ботеро – доказателства за изключително богатото минало на страната, които ще имаме удоволствието да посетим.

Който иска може да посети Salt Cathedral – това е изградена в солни мини катедрала на 200 м под земята. Намира се на 1ч път от Богота.

 

 


Ден 4Салетнто – долината Кокора 

 

Сутринта на 25-ти Март с полет се отправим към Саленто и долината Кокора.

Колумбия е на четвърто място в света по износ на кафе, но се счита, че е първо по качество на зърното. Саленто е малък колониален град в сърцето на най-добрите кафени плантации.

Сгушен сред зелени хълмове и бистри рекички, Саленто ще ви посрещне с многоцветните си къщички и калдъръмени улици, ресторанти ще ни приютят предлагайки известната прясна пъстърва в изобилие и разбира се ястието бандехапайса – кулинарна бомба, така известна за целия регион Пайса.

 

Ще се насладим на организиран тур из кафена плантация, където ще повдигнем булото на процеса по обработването на кафеното зърно, като разбира се, няма да пропуснем да опитаме ароматната напитка от извора й.

 

Ще посетим и уникалната долина Кокора – единственото място в целия свят, където можете да видите восъчни палми растящи на 1500 м надморско равнище. Гледката на понякога достигащите 60 м палми, които живеят дългите 120 години е впечатляваща. Името им идва от тънкия восъчен филм, с който е покрит стеблото им, и който някога се е използвал за направа на свещи. Днес восъчната палма не се използва за строителство, изсичането й е забранено и е гордо национално дърво на Колубмия.

Нощувка

 


Ден 5 – Меделин

Полет до Меделин.

Сутрин ще започваме деня си с йога практики, които ще балансират тялото и успокоят ума. След това ще се потапяме в многообразието на града и ще изследваме всяко кътче за да попием от колорита му. Който иска може да остане да се излежава край басейна на хотела.

Ще се разходим из историческия център, където площад Ботеро се превръща в своеобразен музей на открито, и побира над 20 огромни впечатляващи Ботерови скулптури. В квартала Побладо и парка Йерас ще се насладим на най-изтънчени блюда и музика на живо. Ще се качим и на един от лифтовете над Меделин и ще видим от птичи поглед целия град.

 

 

Имаме 3 дни за да опознаем града на вечната пролет, който държи първенство по чистота, организация, осветеност, подредени обществени паркове и културно разнообразие.

Градът на Пабло Ескобар, веднъж център на наркотрафик, и един от най-опасните градове в света през 70-те, днес е трансформиран благодарение на инвестициите си в инфраструктура и градска мобилност, промотирането на спортни активности и оживени нощи с много музика. Сгушен в долина, заобиколена от планини, градът ще ви поеме в забързания си и колоритен начин на живот.

 

3 Нощувки.

 

 

Ден 6 и 7 Меделин 

Ще посетим Комуна 13

Това е най-известното гето в света, което в мемента е превърата в забалежителност.

По времето на Пабло Ескобар след престрелка, голяма част от мъжете в гетото загиват. Остават жени с деца. Тогава Пабло Ескобор дава пари да се изгради ескалатор, който да помага придвижването на майки с деца, останали без мъже в семейство.
След като ерата на
Ескобар приключва, цялото гето е изрисувано с графити и сега това е едно от най-колоритните места в града. Там все още живеят хора от гетото.

 

Ще си направим Food Tour, който ще ни разведе из целия Меделин наслаждавайки се на занаятчийски работилници, местна храна и среща с автентични местни пазари и хора.

Самият град е прекрасен за разходки и вдъхване от една нова култура.

Вечер ще се забавляваме на прекрасната гледка, която се открива от прекрасни Roof top ресторанти.

 

 

Ден 8-ми – Гуатапе

След сутрешната йога практика се отправяме за Гуатапе. Уникален малък град на около час от Меделин, който задължително трябва да се посети. Това е град, който ще ви усмихне.

Ще посетим прочутата скала La Piedra del Panol, можем да направим разходка с лодка по реката и да се насладим на традиционен колумбийски обяд .

Ще посетим едно от най-големите имения на Пабло Ескобари ще ни разкажат историята на имението.

Ще се разходим из градчето и площада Plazoleta de los Zocalos

 

 

 


Ден 9
– 12 – Картахена

С полет от Меделин кацаме в Картахена и се пренасяме на Карибско море. В красивия колумбийски град царува очарованието на миналите столетия, като същевременно не отстъпва и на съвременността. По време на колониалния период е бил важно пристанище, често мишена на пиратски атаки.

Ще разгледаме „Заграденият град” е сърцето на Картахена, в него е старата част на града, която концентрира голяма част от забележителностите на региона.

Очарователни алеи, стари църкви, замъци, площади, фини ресторанти и шумни барове ще оцветят дните ни на почивка и веселие. Ден или нощ, градът е пълен с живот, улиците гъмжат от продавачи на плодове, занаятчии и художници, а плажовете са първата глътка карибски въздух. Ще разгледаме катедралата, Двореца на инквизицията, църквата Сан Педро Клавер, Боливарскияпарк и часовниковата кула, построена като основен вход на стената, в близост до Портата на сладките – невероятно разнообразие от типични колумбийски сладкиши, на които ще е трудно да устоим.

 


Може да направим еднодневни турове до близките острови и да се потопим в дивото и непод
правено.

В Картахена ще продължим със сутрешните си йога практики.

4 Нощувки.

 

 


Ден 12 -14 – 
Тайрона

След красотот и цветовете на изминалите дни, сега ще се отдадем на почивка сред едни от най-хубавите плажове в Тайрона. Хотелът е на плажа. Необятната гледка на океана, съчетана с медитации и йога практики ще ни подкрепи да се отпуснем за един блестящ завършек на нашето пътешествие.

 

 

 

 


По желание може да посетите красивия резерват – Национален парк
Тайрона, където може да видите изобилие от красотата на майката земя. Това е защитен район в Колумбия

 

 

 

Ден 15 – Богота

Полет Санта Марта – Богота.

 

Имаме още ден и половина да се разходим и насладим на столицата.

 

Ден 16 – Полет – Богота – София

 

 

 

Цената включва:

15 нощувки в хотели 4*
15 закуски
самолетен билет София – Богота, отиване и връщане, с включени летищни такси
4 вътрешни полета с включени летищни такси
сухоземен транспорт с частен бус из Колумбия
разглеждане на едни от най-големите културно-исторически и природни забележителности
всички трансфери по програмата
медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
всички трансфери от и до летищата

Цената не включва:

лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1 000 лева)
950 лева за единична стая в Колумбия 
възможност за настаняване в по-високи класове хотели
бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса (предвидете около 30 щ. долара)
трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
транспорта в Колумбия, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

 

Цена: 5390 лв 

на човек настанен в двойна стая

Пътуването е организирано от мен и лицензиран туроператор СЕД Адвенчърс. Реализирали 98 %  от екскурзиите си в екскурзии в Южна Америка. 

Index

 

 

Записване:

Срокът за плащане на депозита от 2500 лева е до 25 февруари 2022 г. Крайният срок за пълно плащане е 5 март 2022 г.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG75FINV91501016337422
BIC: FINVBGSF

Сметка в евро: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG91FINV91501016337425
BIC: FINVBGSF

Сметка в Revolut/Револют:

CED ADVENTURES EOOD

 

Сметка в евро и долари:

IBAN: LT283250043512206021

BIC: REVOLT21XXX

 

Сметка в британски лири:

Local

Account number: 07072295 (UK)

Sort code: 040075