Йога пътешествие с Аделина и Сандип

Предстоящо събитие

Начало:

29

Октомври

Петък

14:00

Край:

31

Октомври

Неделя

13:00

В тези йога уикенд ще се докоснем до цялата красота и мощ на йога.

❤️В забързаното ежедневие, често пренебрегваме желанията на сърцето си като ги омаловажаваме или пренебрегваме. Затова често можем да видим хора с превити гърбове, прикрили сърцето си. Връзката между тялото и душата е толкова силна, че само по физиката можем да разберем от какво има нужда душата.

В днешни дни, всеобщият проблем е свръхнапрежение, несигурност, страх.

Ако знаете как да се освободите от напрежението, вие ще можете много по-лесно да разрешите възникналите предизвикателства по пътя си. Ако сте способни да балансирате различните видове напрежение, ще можете да контролирате своите емоции, гняв и страсти.

 

 

??В този уикенд нашата цел е да ви помогнем да разпознаете видове напрежение и да ги освободим. Да релаксираме и забавляваме заедно.

В древните йогийски текстове се казва, че спокойствието идва само отвътре, то никога не може да ни споходи отвън.

За да постигнем това, ние трябва да се научим как да отпускаме и хармонизираме собственото си тяло и ум.

 

 

??‍♀️Мускулното напрежение е свързано с тялото, нервната система и хормоналния баланс.

??‍♀️Емоционалното напрежение, идва тогава, когато не сме способни да се разширим и дадем пространство за всички пораждащи се емоции. В детството са ни научили, че да се гневим не е красиво, а да сме много емоционални е признак на слабост. Ето защо порасналият човек, потиска и натъпква дълбоко пораждащите се емоции, което го прави невротичен. Колкото повече ги пренебрегваме, толкова повече те ни управляват.

??‍♀️Умственото напрежение е резултат на пренапрежение в рационалния ум.

Разбира се рационалния ум е нещо добро, което ни помага да оцеляваме, но често изключваме ирационалния /интуицията, сензитивността/ Не сме научени да чуваме тялото си.

Когато практикуваме йога ние се учим да синхронизираме рационалния и ирационалния ум, което ни разширява и води до по-спокоен живот.

 

 

Инструментите, които ще ползваме:

✔️Асани – Чрез асаните ще се учим да присъстваме в тялото си. Специфичните пози ще помогнат на тялото да се освободи от натрупаното напрежение. Някои пози са предизвикателни, което развива сила и концентрация, други изискват приспособяване, трети ще ни помогнат да се отпуснем напълно.

В края на всеки асана клас ще чувствате тялото си по-събудено и живо.

 

 

✔️Пранаяма

Прана – Дъх, живот, дихание, сила, енергия

Яма – удължаване, разширяване, разпростиране, регулиране, обуздаване, контролиране.

Чрез изобилен прием на кислород посредством техниките на пранаяма, в тялото настъпват фини химични промени. Практикуването на асаните премахва препятствията по пътя на потока на прана, а практикуването на пранаяма регулира потока на прана /живот/ из цялото тяло. Практикуването на дихателни практики регулира всички мисли, желания, действия, дава сила и по-голяма уравновесеност

?Свами Шивананда казва: “Който владее дишането си, владее ума, тялото и целия си живот’’.

 

 

✔️Мантри

Мантрите имат силата на молитва. Те са неразделна част от йога.

Както знаем, звукът е съставен от вибрации и вълни. Според различните вибрации и дължина на вълната, звукът може да има лечебен или разрушителен ефект. Мантрата е мистична енергия, която заключва определена звуковата структура. Във всяка мантра се съдържа определена сила с различно предназначение.

Когато повтаряме една звукова комбинация, потенциалът, който е кодиран в мантрата се реализира, силата му се отключва и формата на звука се проявява върху нас.

✔️ Йога Нидра

Йога нидра означава сън, в който се запазва известно осъзнаване. Тя е състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум.

Санкалпата, която правите за себе си по време на практиката е лечебна и променяща. Санкалпа е санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”

Ако знаете какво искате да постигнете в живота си, санкалпата може да бъде творецът на вашата съдба.

✔️ Танци

✔️ Киртан

✔️ Медитация

Очистване на мислите (кармата). Това е най-бърз начин за усещане на вътрешна позитивна енергия, мир и спокойствие, според възможностите на практикуващия. Прочистване на чакрите, усещане на блаженство. Срещу стрес и тревожност, помага за физическото и психическото здраве, за засилаване на имунната система и самоувереността.

 

 

 

? Мястото: х-л “Premier Luxury Mountain”

Наш домакин ще бъде прекрасният хотел “Premier Luxury Mountain” в Банско

 

 

 

?Примерна програма

Петък

15.30 – 17.00 – Асана клас с Аделина

17.15 – 18.00 – Пранаяма и медитация със Сандип

18.00 – 19.00

– Синхронизиране на групата

и информация за вода КАНГЕН

19.00 – 21.00 – Вечеря

21.00 – 22.00 – Мантра, медитация – Аделина и Сандип

Събота

8.00 – 9.30 – практика със Сандип

9.30 – 10.30 – закуска

Свободна програма – спа, разходка в красивите гори наоколо

16.30 – 18.00 – практика със Сандип

18.00 – 19.00 – йога нидра с Аделина

19.00 – 21.00 – вечеря

21.00 – 22.00 – вечерна практика със Сандип и Аделина

Неделя

8.00 – 9.30 – практика с Аделина

9.30 – 10 30 – закуска

10.30 – 11.00 – практика със Сандип

11.30 – 12.30 – заключителна част

13.00 – отпътуване

 

 

Бонус:

Ще имаме възможността да ползваме високо алкална вода КАНГЕН напълно безплатно.

Благодаря на Цеци Георгиев за тази възможност. Той ще ни разкаже накратко за някои ползи и как подобрява живота ни жива вода КАНГЕН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ачаря Сандип 

Ачаря Сандип Джи практикува медитация от дете. Родителите му го нарсърчават да стои в седнала поза пред запалена свещ всеки ден за 2-5 мин като част от семейната традиция. След като израства, баща му го обучава на медитация и така започва да практикува.

Учи дихателни практики и медитация при Свами Дев Мурти и други техники от индийски учители в университет по йога и аюрведа, където завършва магистърска степен по човешко съзнание и йогийски науки.

След много години на духовно търсене и обучение, Сандип открива лесна и ефективна практика, достъпна за всички. Тя помага за детоксикация на ума, чакрите, тялото и органите.

А Сандип Джи иска да предаде своя 25 годишен опит на хората чрез лесна и достъпна медитативна техника, която може да се прилага и от тези, които никога не са практикували йога асани и пранаяма досега.

Повече информация за Сандип: https://theyogadistrict.net/sandip/

 

Благодаря им ви за доверието!

ОМ

??