Йога пътешествие в Перу и Амазонската джунгла

Предстоящо събитие, за което вече няма свободни места

Начало:

17

Юни

Петък

12:00

Край:

07

Юли

Четвъртък

12:00

Лима – Пуерто Малдонадо – Амазонската джунгла – Свещената долина на инките – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – езерото Титикака – Лима

20 дни/18 нощувки

 

Хилядолетната традиция на йога примесена с древните знания и ритуали на племената от Амазонската джунгла и Свещената долина на инките. Това е едно пътешествие в дебрите на непознатото и най-вече пътуване навътре към себе си.

 

✔️Започваме приключението от Лима, на самия бряг на Тихия океан. Там ще останем три нощувки.

Два дни ще можеш да се любуваме на  величествения град.

 

✔️След което се отправяме към Амазонската джунгла, където ще се слеем с душата на едно от най-чистите и девствени кътчета на Земята. По желание можем да правим аяуаска и други перуански ритуали.

Йога практиките ще бъдат съобразени спрямо ритуалите. Програмата ще я направим на място.

 

 

 

✔️Нашето духовно пътуване продължава в Свещената долина на инките, преди да достигнем до мистичното архитектурно чудо Мачу Пикчу.

В свещената долина ще останем 4 нощувки.

 

 

Всяка сутрин ще започваме деня си с йога практика, а след това по желание еднодневни турове.

В центъра предлагат Тамазкал – свещен ритуал, който се прави от шаман.

 

 

 

✔️След това се отправяме към Агуас Калинте – малко село в подножието на Мачу Пикчу, където ще нощуваме, а сутринта рано ще посрещнем изгрева на върха.

 

 

✔️Пътешествието ни отвежда в Куско, най-древният град в Перу. Там ще останем три нощувки.

 

Ще се запознаем по-отблизо с бита и живота на Перу. Ще посетим местните пазари, където е сърцето на всеки град. 

 

 

 

 

 

✔️От планинския град с шарени пазари Куско се отправяме още по-нависоко към Пуно и езерото Титикака, където ще видим как от векове хората живеят на плаващи острови във водата. Там ще останем за 2 нощувки.

 

 

 

 

? Йога практики и медитации ще са част от това пътуване и ще ни помогнат да се свържем с енергията на свещените места и да си тръгнем обогатени и вдъхновени. 

??Часовете и продължителността на йога практиките ще бъде съобразена с пътуванията, преживяванията и нуждата на групата!

 

 

Това е авторски маршрут внимателно подбран с любезното съдействие на туроператор номер едно по реализирани пътувания в Южна Америка – СЕД Адвенчърс

 

Пълната програма и още подробна информация може да намерите на сайта на Сед Адвенчърс.

Йога пътешествие в Перу и Амазонската джунгла

 

 

 

ЦЕНА: 6690лв

 

?9.03.2022 – Към момента цената се е повишила и е  7100лв. Може да се повиши, може и да падне спрямо цената на билетите в съответния период на записване.

Към момента има 3 свободни места.

 

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Цената включва:

?18 нощувки

18 закуски, 6 обяда, 8 вечери 

  • 3 нощувки в Лима
  • 4 нощувки в Амазонската джунгла в йога център
  • 4 нощувки в Долината на Инките в йога център
  • 1 нощувка в село под Мачу Пикчу
  • 3 нощувки в Куско
  • 2 нощувки на Титикака
  • 1 нощувка в Лима

?Самолетен билет София – Лима отиване и връщане с включени летищни такси 

?Самолетен билет Лима – Пуерто Малдонадо с включени летищни такси

?Самолетен билет Пуерто Малдонадо – Куско с включени летищни такси

?Самолетен билет Хулиака – Лима с включени летищни такси

?Транспорт с частен минибус за групата през по-голямата част от пътуването в Перу,

?Туристически влак за отсечката Долината на Инките – Агуас Калиентес-Долината на Инките

?Лодка на езерото Титикака и в Амазонската джунгла

?Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на Империята на инките

?Ежедневни йога практики

?Входни такси на местата, които ще посетим по програмата

?Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

?Йога учител

?Местни лицензирани екскурзоводи

?Всички трансфери по програмата.

 

 

Цената не включва:

• лични разходи за храна и вода,

•неупоменати в програмата (предвидете минимум 1 100 лева),

•напитки,

•шопинг,

•бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса – около 35 щ. долара,

• персонални такси на летищата в Перу – около 15 щ. долара

 • трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група,

• транспорт в Перу, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия.

 

 

Програма:

Ден 1.-  17-.06 – София – Лима. Полет през Европа. Трансфер до хотела и нощувка. 

3 нощувки в хотел  “Selina Miraflor Lima” 

 

 

Ден 2. 18.06Лима. Разположена в долините на три реки, върху пустинен бряг и с изглед към Тихия океан, столицата на Перу – Лима, в миналото е била известна като „перлата на Пасифика”. 

Ще се разходим по Jiron de la Union в историческия център на града – в миналото един от най-важните булеварди, често описван като най-аристократичния, място за срещи на тогавашния елит. След това ще се освежим с питие или фреш в открития мол Ларкомар, откъдето ще се насладим на невероятни гледки към океана. 

 

 

 

 

 

Ден 3. 19.06 – Лима. Днес ще разгледаме центъра на Лима, като започнем от красивия площад Пласа де Армас, разположен в самото сърце на града. Ще се насладим на изящната архитектура на катедралата, президентския дворец и двореца на архиепископа. Нощувка.

 

Ден 4. 20-ти – Лима – Пуерто МалдонадоАмазонската джунгла. Сутрешен полет до Пуерто Малдоналдо и трансфер с лодка по реката до нашия хотел лоджа. След настаняване ще имаме свободно време за почивка. Следобед ще разгледаме градината за органични тропически плодове и зеленчуци към лоджата, след което ще се отправим на първия си преход из джунглата, по време на който ще видим голямо разнообразие от тропически дървета, лечебни растения, насекоми, пеперуди и други животни. Привечер ще можем да се насладим на звуците на джунглата и ще наблюдаваме преливащите цветове на залеза в релаксиращата атмосфера на палмови и мангови дървета. Преди вечеря ще имаме възможност за нощна разходка с лодка, малко сафари, на което ще се опитаме да съзрем бял кайман, капибари и други местни животни, които живеят край бреговете на реката (опционално мероприятие с допълнително заплащане). След вечеря ще се насладим на питие под искрящото амазонско небе, наблюдавайки съзвездието Южен кръст, видимо само от Южното полукълбо. Нощувка сред звуците на джунглата.

 

Ден 5 – 6. 20-24.06 – Амазонската джунгла. След сутрешните йога практики, ще имаме свободно време и възможност да опознаем по-отблизо дебрите на Амазонската джунгла или да научим повече за местните обичаи като се включим в традиционна церемония. Някои от опционалните мероприятия (с допълнително заплащане са): екскурзия с лодка до Острова на маймуните; каяк по реката на залез слънце; посещение на център за спасяване на диви животни; посещение на водопада Калпайок; разходка с водач-билкар за опознаване на лечебните растения в джунглата, която завършва с билкова баня; лагерен огън с амазонски ритуал на племето Еса Еха; Лечебни звуци – церемония с шамански изцелителни напеви (мантри). Всеки, който желае да се поглези може да се възползва от масаж, амазонски рейки сеанс и ритуална баня с цветя (с допълнително заплащане).  

По желание можем да направим аяуаска церемония, за която ще трябва да се подготвим предварително. 

Нощувки.

Ден 7. 24.06 – Амазонската джунгла – Куско – Свещената долина на инките. Закуска, почивка и свободно време, през което може да се насладим на последния ни досег с джунглата. Трансфер до летището и полет до Куско. Оттук се отправяме към нашия дом в Свещената долина на инките за следващите 4 дни. Трансфер до хотела, настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 8. 25-ти – Свещената долина на инките. Заради приятния климат и буйната растителност, инките са считали долината за рай на земята.

Река Урубамба, която за инките е била отражение на Млечния път, преминава през Свещената долина 

  

Руините на дворци, крепости и храмове на Слънцето от времената на инките са разпръснати из цялата долина, наред с възникналите около тях очарователни селца, в които се произвеждат и продават някои от най-добрите ръчни изделия в страната. Днес ще посетим впечатляващите руини край Писак, които предлагат интересен поглед към живота на инките, защото съчетават религиозна, гражданска и военна архитектура на едно място. Няма да пропуснем и известния пазар на Писак, пълен с изделия местна изработка. Нощувка.

 

Ден 9 – 26-ти- Свещената долина на инките. Заради приятния климат и буйната растителност, инките са считали долината за рай на земята. В този ден, по желание може да посетим Rainbows  mountain. Нощувка.

 

Ден 10. 27-ми – Свещената долина на инките. Днес за по-запалените по културата на инките ще предложим опция (срещу допълнително заплащане) за посещение на Морай – археологически комплекс със земеделски тераси, изградени във формата на разширяващи се кръгове, където инките са създавали различни микроклимати с цел облагородяване и култивиране на разнообразни земеделски култури.

Морай

Турът до Морай е съчетан с посещение на солниците Марас. Нощувка.

солниците Марас 

Ден 12. –  28-ми – Мачу Пикчу – Куско. Рано сутринта се отправяме към Мачу Пикчу – място с невероятна енергия и духовност, което вероятно е най-добрият пример в света за архитектура, интегрирана с пейзажа. Това в известна степен е и урок на инките за Западния свят – как да се гради в хармония с природата, а не срещу нея. Няма дори и един камък, който да не си е на мястото в Мачу Пикчу. Тераси, градини, храмове, стълбища и акведукти – всички имат своя цел и собствена красота. Фигури имитират силуетите на околните планини. Прозорци и инструменти проследяват слънцето през лятното и зимното слънцестоене. Когато слънцето изгрява, редове от руини се осветяват един след друг, докато слънцето бавно се издига над планинските върхове. Въпреки усилията на фотографите никоя картичка не може да улови величието на Мачу Пикчу. Погледнати отгоре, улиците на града, храмовете и стълбищата се разпростират по обраслото някога с гъста джунгла било на планината, чиито склонове се спускат на повече от 300 метра в реката Урубамба. Върховете на Андите, включително Уайна Пикчу (изкачването е с допълнително заплащане), с формата на рог, се издигат и обгръщат този облян в мъгла остров в небето. Следобед се отправяме по обратния път към Куско. Нощувка.

Ден 13. – 29-ти- Куско. – 3 нощувки

Наред със столицата на ацтеките Теночтитлан (сега погълната от днешно Мексико сити) Куско е другата имперска столица на Америка в началото на испанското завоевание. Куско е бил ослепителна гледка със своите храмове от елегантно подредени камъни, огромни площади и кралски дворци. Особено впечатляваща е крепостта на хълма Сакскайуаман, изградена от инките (по все още необясним начин) от камъни с големината на къща. Древната столица на Империята на инките е не просто уникална дестинация. Това е град, пропит с история, традиции и легенди. Той привлича всеки, който иска да се докосне до една вековна култура, много по-различна от съвременната. Централният площад на Куско – Плаза де Армас, е изключително красив, заобиколен от колониални каменни аркади и благословен с два изключителни храма – катедралата и църквата, наречена Iglesia de la Compañia de Jesús. Катедралата е издигната върху двореца на инките Виракоча, а църквата Iglesia de la Compañia de Jesús е построена от йезуитите върху друг дворец на инките – Huayna, и е с изключително богато украсена фасада. Продължаваме с най-богатия храмов комплекс от времето на Империята на инките – Кориканча, един изключителен пример за майсторството на инките в каменоделството. Свободно време за разходки или посещение на впечатляващата крепост Сакскайуаман (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

 Виракоча

Ден 14 – 15 – 30-ти Юни и 1-ви Юли-  Куско – свободна програма 

Ден 16 – 2 – ри Юли –  Куско – Пуно Пътуването до Пуно ще отнеме почти целия ден и ще можем да се насладим на красиви пейзажи от високите Анди. По пътя ще спрем да видим внушителния Храм на Виракоча, издигнат в чест на едноименния инкски бог на сътворението. Навремето е бил важен ритуален център и е бил построен, за да умиротвори бог Виракоча след избухването на близкия вулкан. Следва спирка за обяд. Следобед, ще посетим един от най-високите проходи в Перу – Ла Рая, където ще разгледаме открития местен пазар и ще можем да си закупим всякакви цветни текстилни изделия. Последната ни спирка преди Пуно е Храма на Пукара, останал от древна култура, предшестваща инките с 1 500 г. Късния следобед пристигаме в Пуно, разположен на брега на езерото Титикака. Известен с многобройните си традиционни танцьори, намиращ се на 3 830 м над морското равнище, Пуно е най-високият град, в който ще спим по време на нашето перуанско пътешествие. По желание, вечеря в традиционен ресторант с автентична местна музика и танци (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Пуно

Ден 17  – 3-ти –  Пуно – езерото Титикака. Днес се отправяме с лодка по пленяващото с красотата си езеро Титикака. Титикака е най-голямото езеро в света, разположено на височина над 2 000 м, а гледките от островите Амантани и Такиле са зашеметяващи. На път за китния остров Такиле ще посетим невероятните плаващи тръстикови острови на племето урос. Островите са направени от слоеве тръстика, наслагвани един върху друг.

Продължаваме за остров Такиле, който изглежда като от приказките. Посещението му определено ще остане незабравимо. Хората там имат уникална култура, стил на обличане и начин на живот. Плетенето е строго мъжка професия, а преденето се извършва от жените. Разходка из острова и възможност за шопинг на типични за региона ръчно изработени плетива. Традиционен обяд на острова. Следобеда се връщаме обратно в Пуно. Нощувка.

Ден 18 – 4-ти Юли – Свободен ден в Пуно. Привечер полет до Лима

Възможност за посещение на едно от най-ениматичните места в света – порталът Араму Муру. Загадъчен портал е издълбан в монолитна скала, разположена сред местност със скални образувания. Смята се, че порталът е служил за почитане на древни божества.

По пътя ще спрем при селцето Чукуито, където ще посетим Храма на плодорието Инка Уйо впечатляващ с издълбаните в камъка над 20 фалоса (опционално мероприятие с допълнително заплащане). Вечерта, полет от Хулиака до Лима. Трансфер до хотела и свободно време за вечерни разходки из града. Нощувка.

Ден 19 – 20  – 5-6 -ти Юли

Лима – София. Полет до София.

 

 

Забележки:

〰️ Цената е валидна при група от 10 и  повече души.

〰️ Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авиолинии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка.

〰️ Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.

〰️ Препоръчителна е ваксинацията за жълта треска за ходещите в Амазонската джунгла

〰️ Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора”. Застрахователна полица № 19 921 1315 0000822499 със застрахователна сума 900 000 лева.

? ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С 1 ДЕН В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!

〰️ Възможна е промяна в подредбата на дните, без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.

〰️ Цената е за човек при настаняване с друг в стая!

〰️ За български граждани не се изисква виза за Перу.

? Допълнителните/опционалните мероприятия са по Ваше желание, за Ваша сметка и на Ваша отговорност!

Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата, без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие вследствие на лоши климатични условия или други причини!

〰️ Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.

〰️ СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желате да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.

 

 

? Записване:

〰️ Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на капаро/депозит и ИЗПРАЩАНЕТО НА КОПИЕ ОТ ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ

〰️ Трябва да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

За контакти:

СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД, лиценз No. РК-01-7248

Тел: 0876 099 631

имейл: office@cedadventures.com