Йога ваканция на о. Бали

Изминало събитие

Начало:

05

Ноември

Понеделник

00:00

Край:

18

Ноември

Неделя

00:00

Йога ваканция в Бали – островът на боговете, 11 нощувки 

Бали е известен като остров на боговете. Освен божествен, той е истински магичен! Може би най-известният и изумително красив остров в Индонезия.

В тази екскурзия освен да се наслаждаваме на великолепния остров, ще имаме възможността да се погрижим за духа и тялото си чрез йога.

Всяка сутрин ще посрещаме деня с йога практика на брега на океана, ще отпочивае в луксозна вила на острова с невероятна гледка.

След 6 нощувки и разходки из острова, ще се отправим с лодка към още по дивите острови Гили. Там ще останем 5 дни. Това са три острова, непосредствено до Бали, на които ще можем да се оттадем на медитация и забавления. Ще посрещаме и изпращаме Слънцето в една вълшебна феерия от цветове, плодове, диви плажове, танци, разходки и медитации.

Примерна програма:

Ден 1. – 5-ти ноември

Тръгваме от София вечерта за Денпасар (Бали) Полетът е с прекачване и престой в Доха.

Ден 2. – 6-ти ноември

Вечерта на следващия ден кацаме в Бали и от летището се отправяме към мястото за настаняване – луксозна частна вила в традиционен стил на ръба на скала, с невероятна гледка към океана. 

Ден 3. – 7-ми ноември

Йога практика и релакс около басейна или на плажа. Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден го оставяме за възстановяване след полета и часовата разлика и да направим организация за предстоящите дни. Вечерята може да е в околностите или във вилата. Вечерята не е включена в цената. Обилна вечеря би струвала между 10-15 долара.

Ден 4. – 8-ми ноември

Йога практика. Балийска закуска и подготовка за първият ни тур. Традиционни балийски танци и театър barong dance -посещение на водопад – гората на маймуните -обяд (самото ресторантче е атракция!, Ферма за кафе Luwak coffee -люлка над джунглата -оризови тераси Tegallalang. Вечерта ще вечеряме вкусна балийска храна и ще релаксираме край басейна на вилата ни. Туровете не са включени в цената. Заплащат се допълнително ня място и са по желание.

Ден 5. – 9-ти ноември

Йога практика. Закуска и релакс в тропическата градина или около басейна, възможност за масажи и други спа процедури. Масажите струват между 15-20 долара. Можем да направим лична среща с балиан (балийски лечител и гуру). Шопинг.

Ден 6. – 10-ти ноември

Йога практика. След закуска ще имаме свободно време за: Храм Uluwatu temple. Посещение на диви плажове (зелена вода, риби, маймуни). Обяд когато каже групата, в местен ресторант в района със супер кухня и цени до 5лева! В късния следобед ще се отправим към рибните ресторанти на плажа в Джимбаран, за да си подарим една невероятна вечеря на фона на неповторимия и фантастичен залез там.

Ден 7. – 11-ти ноември 

Йога практика. Свободно време. Вечеря на верандата и дискусия за преживяното през изминалите дни с гледка към неповторимата градина на вилата. 

Ден 8 – 12–ти ноември – о. Гили 

Йога практика! След закуска се отправяме към остров Гили трансфер с бърза моторна лодка 2 часа до там. Цял ден ще се наслаждаваме на острова! Йога практика на плажа Вечеря и медитация.

Ден 9 – 13- ти ноември – о. Гили 

Йога практика. Закуска. Свободно време за плаж и релаксация.

Ден 10– 14-ти ноември – о. Гили 

Йога практика. Свободно време.

Ден 11- 15-ти ноември 

Йога практика. Свободно време, плаж, разходка..

Ден 12-ти, 16-ти 

Йога практика. Свободно време, плаж, разходка…

Ден 13-ти -17-ти

Отправяне към летището и отпътуване.

Ден 14-ти – 18-ти

Пристигане на летище София.

Ето и някои от предложенията, които е добре да видим:

1. Посветете време на храмовете. Големи и известни или малки и спокойни, храмовете тук са много и красиви. Не случайно наричат Бали „островът на хилядата храма“.

2. Разходете се из балийският парк на птиците. Тук ще намерите прекрасна колекция от индонезийски птици и такива от Африка и Южна Америка. Това е и ботаническа градина с над 2000 тропически растения, която е приютила и около 1000 екзотични птици от 250 различни рода. Заслужава си да разгледате и Bali Orchid Garden и нейната вълшебна колекция от орхидеи.

3. Запознайте се с маймуните в Убуд, посещавайки Ubud Monkey Forest. Убуд е малко и оживено селце на остров Бали. Гората на маймуните пък е една от най-известните атракции тук. Разходката и храненето на тези любопитни и ловки животни с банани със сигурност е необичайно и запомнящо се преживяване!

4. Организирайте си разходка из мангрова гора или край оризищата.

5. Изпийте едно първокачествено и екзотично кафе Лувак. Това е най-скъпото и необичайно кафе в света!

6. Вкусете храната на боговете. Задължително! Подарете си вечеря на открито, под звездите, с морски дарове и местни специалитети, както и закуска с екзотични плодове. Тук храната е неземно вкусна и наистина е дар от боговете!

7. Насладете се на плажовете! Тук ще откриете множество възможности за спортна активност. Сърф, гмуркане, разходка с лодка, яхта или круиз. Един от най-известните плажове е Кута (Kuta beach) и е чудесно място, от където да наблюдавате драматичен и впечатляващ залез. По-тих и спокоен е плажът Джимбаран (Jimbaran). Заслужава си разходката и по плажът Санур (Sanur Beach). Най-подходящ за сърф е плажът Улувату (Uluwatu Beach).

Бонус съвети:

+ Освободете ума и сърцето си от всичко, което може да ограничи възприятията ви! Така ще усетите и попиете максимално местната автентична и екзотична атмосфера, ще видите красивата природа и ще преживеете дълбоката духовност! Това би било празник за всички сетива!

+ Общувайте с местните хора! Те са изключително дружелюбни, учтиви и гостоприемни!

+ Спазарете се! Когато си купувате нещо от местните пазари или от улицата, това е задължителен „спорт“!Отдайте се и се насладете безрезервно на всички цветове, гледки, миризми, звуци и вкусове, които остров Бали предлага. Само така ще откриете магията на този забележителен остров!

*Всички тези екскурзии могат да бъдат сглобявани в турове според желанията на групата. 

ЦЕНА – 3 250 лв. / валидна до 6-ти август, след това – 3 450 лв. 

Цената включва:

Самолетен билет София – Бали – София, Летищни такси, Чекиран багаж до 30 кг, Трансфер Летище – къща – летище, Трансфер Къща – о-в Гили – Къща, Настаняване за 6 нощувки в супер луксозна вила на брега на океана със закуски Настаняване на остров Гили – 5 нощувки със закуски, Застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро, Застраховка отмяна на пътуване

Цената не включва:

– Йога практиките – допълнително се заплаща 200лв. /10 йога практики и 3 медитации

– Такса за шофьор и автомобил на ден 50$ (автомобил за 6 човека в дните когато имаме екскурзии) –

– Такси за забележителностите средно по 5-10 $ на забележителност на човек – Мотопед 3$ на ден.

ЦЕНА ЙОГА ПРАКТИКИ: 200 лв. – включва 10 йога практики и 3-5 медитации, според времето. Практиките ще се водят от Аделина Кателинова (RYT Yoga Alliance).

За записване е необходимо, заплащане на 2000 лв. Останалата част на пътуването се заплаща до 20-ти септември.

Телефон за информация и записване: 0895 661 161 – Аделина

Цената е валидна за група от 10-12 човека.

Организизирано от туристическа агенция: TRAVELAGI.