Тантра
За Тантра

Тантра не е техника, но е Любов,
Тантра не е техника, но е молитва,
Тантра не е ориентирана към ума,
но е пътуване и дълбоко отпускане в сърцето.

Ошо

 

Тантра е изкуство, наука, духовен път и начин на живот, водещ до пълна трансформация. Веднъж поел по пътя на Тантра животът ти се променя, а миговете на екстаз и радост те съпътстват ежедневно.

Корените на това древно знание достигат назад до шамански традиции и йога. Тантра е била тайна практика само за избрани.

Това е висш път на разширение, обгръщащ всички лица на живота. Тантра включва сексуалната енергия, като я използва за основа към висше осъзнаване. Това е метод, който трансформира всичко в Нектар от екстаз.

Изображението на Бог според Тантра е половин мъж, половин жена – Арданарешвара. Срещата между мъжкото и женското начало е основополагащо за хармонично развитие на личността.

Духовното събуждане според Тантра се нарича Махамудра. Това е онзи велик момент, в които преживяваш единение с Вселената. Когато постигаш великия оргазъм от сливане с Божественото. За да се постигне това е необходимо да се посветиш на изкуството на Тантра медитацията. Практикуващите преживяват върховна трансформация, а преживяването помага да си спомним и завърнем към себе си.

Тантра за жени

Тогава, когато присъстваш в сърцето си, присъстваш за себе си, присъстваш за любимия, присъстваш за другите, това е Тантра.

За да се потопиш в Тантра не е нужно да ходиш в пещера в Индия. 
За да практикуваш Тантра, трябва да си в живота, защото тантра се случва чрез опита на нашия ежедневен живот –  докато се радваш на децата, докато правиш любов с любимия, докато се разхождаш по улицата, докато готвиш, докато си с приятелите си, докато работиш работата, която харесваш, тогава когато вършиш всичко с наслада – всички това е един пакет. Нищо не се изключва.
На запад, Тантра се приема като нещо, което се отнеся предимно към сексуалноста – но това е много елементарно и малко да се каже за Тантра. Факт: Тантра включва работа със сексуалната енергия, но това е една много малка част от цялото.

Тогава, когато станаеш присъствен в тялото си и в емоциите, сексуалността ти ще се промени със сигурност, ще се промени цялото изживяване Любов, което със сигурност ще промени връзките и целия ви живот. 

За да  се случи това, е необходимо да се върнем към тялото си и изначалната женска енергия. Да изследваме тялото си и насладата от движението.

Тантрични женски практики

В Танричните практики създаваме подкрепящо пространство, в което можеш да откриеш и разбулиш своя потенциал и божествени благословии.

Тантра ти дава възможност да изследваме заедно, какво означава да бъдеш цялостна жена. Да изследваме тялото си и тайната му, неговата чувственост, огромният му капацитет за удоволствие.

Да дадем възможност и пространство на себе си и своята емоционалност да БЪДЕМ – учейки се да трансформираме своите сълзи в Любов, гневът в сила, нашата несигурност в креативност, нашите мечти в наш реален живот.

Тантричният женския кръг ще ти помогне да обгърнеш себе си със светлината и подкрепата на толкова много жени.
Това е едно сигурно място, където да изследваш своите страхове и да събереш кураж да поемеш по нов път. В тези кръгове ние сме сестри, дъщери и майки, учители и ученици вдъхновявайки се една от друга.

Стъпките на любовта

Любов към себе си, любов към другите, любов към цялото и от там се превръщаш в  самата любов.

 

ВДЪХНОВЕНИЯ ОТ ТАНТРА

 • Приемане и благодарност към твоето тяло.
 • Да станеш по чувствен и усещащ
 • Да бъдеш по-присъстващ в твоите сетива и усещания
 • Подобряване на твоята виталност и страст
 • По-пълноценна сексуалност
 • Да владееш емоциите си
 • Дълбока интимност със себе си и другите
 • Увереност и автентичност
 • Чисти, ясни и емпатична комуникация
 • Да бъдеш по-мил към себе си
 • Да трансформираш секса в любов чрез осъзнаване
 • Да интегрираш вътрешния мъж – жена