Тантра за жени

Тантра подчертава важносттана свещеното женсконачало и божествения женски принцип.


“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава женане можеш да влезеш в светана Тантра.” – Ошо

Обучения, които връщат жената към нейната чувственост, наслада, творчество и екстаз.

Тантра е изкуство, наука, духовен път и начин на живот, водещ до пълна трансформация. Път към разширението, път към живота и радостта.

Да си в състояние на любов с тялото си и всичко около теб това е Тантра. Да можеш да се наслаждаваш и черпиш изобилие отвсякъде. Тогава, когато присъстваш в сърцето си, присъстваш за себе си, присъстваш за любимия, присъстваш за другите, това е Тантра.

Хубавото е, че да да се потопиш в Тантра не е нужно да ходиш в пещера в Индия.

За да практикуваш Тантра, трябва да си в живия живот, защото тантра се случва чрез опита на нашия ежедневен живот – докато готвиш, докато се радваш на децата, докато правиш любов с любимия, докато се разхождаш по улицата, докато си с приятелите си, докато работиш работата, която харесваш…. – всички това е един пакет. Нищо не се изключва.

На запад, Тантра се приема като нещо, което се отнеся предимно към сексуалноста – но това е много елементарно и малко да се каже за Тантра.

Факт: Тантра включва и работа със сексуалната енергия, но това е една много малка част от цялото.

В най-значимия текст на Тантра, датиращ повече от 5000г – Вигян Бхайрав Тантра, от всички 112 сутри, само 6 се отнасят до секса.

Тантра обученията използваме различни духовни практики и ритуали, медитации, дихателни техники, движения, танци, мантри, янтри, визуализации и различни преживявания, които имат за цел да подкрепят духовно израстване, лична трансформация и осъзнаване, така че да може, когато се върнете в реалния живот, да пренесете тази страст и осъзнаване във всичко, което правите.

Тяло = Емоции = Секс

Така както се отнасяш ти със своето тяло, така то ще бъде третирано от другите. Чрез Тантра жената открива, колко много чувственост и наслада крие тялото й.

Познавайки добре тялото си, жената по-добре може да разбира своите емоции, което е от основно значение за да има събудена и култивирана сексуална енергия.

Когато жената може да придвижва осъзнато своята сексуална енергия, това я прави креативна, вдъхновена, творяща.

Най-естественото качество на жената е да се наслаждава. Колкото по-свързана е жената с тялото си, толкова по-силно тя може да се свързва с живота и да изпитва радост. Когато една жена е в състояние на радост и наслада, тя е като магнит. Тя може да се наслаждава и да наслаждава.

Тантрична жена


“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава женане можеш да влезеш в светана Тантра.” – Ошо

Тантричната жена живее със страст, защото е събудила своята Шакти.

Тя излъчва радост, а където се появи привлича, не може да остане незабелязана.

Тя привлича с нещо много повече от физическа красота, тя е магия.

Ще я забележиш, ще я усетиш, вдишаш – Ухание на удоволствие и наслада.

Тя внася радост във всичко до което се докосне, завладява, тя е магнетична, сексуална, дива.

Тя е обладана от Бог, тя язди дявола и препуска диво с живота.

Тя има достатъчно пространство за себе си, за теб и за живота.

Това е тя Шакти Ма. Жената познала Тантра.

Свещеният кръг

“Всъщност за да се занимаваш с тантра, трябва да си сътрудничиш с мъдра жена. Без такава женане можеш да влезеш в светана Тантра.” – Ошо


Жената се зарежда, когато се събира с жени.

“Жените трябва да се събират, отивайпри жените.” –казва Свагито

Заедно ние създаваме свещено пространство, в което ще бъдеш подкрепена и приета, такава каквато си. Безопасно място, в което да твориш, споделяш, танцуваш, гневиш, радваш, плачеш… , и каквото дойде е добре дошло.

В този кръг ние сме сестри, майки, дъщери, лечителки, вещи жени…

А когато тръгне промяна в една от нас, това задвижва процеси във всяка жена.

В това поле ние се научаваме, че когато се конкурираме, това ни ограбва и отдалечава от жените. Ако искаш да върнеш силата си, трябва да оставиш съревнованието с другите. Това те разделя от твоята мъдрост.

Това е лечебно пространство, в което можеш да си позволиш да си истинска, точно такава каквато си създадена.

Творчeска сила


Жената, която е отдалечена от творчеството, твърди че не може да измисли нищо ново, чувства се със загубена енергия, става мудна, апатична, задъхва се от безпомощност, превръща се в просяк на любов.


Когато творческия живот умира жената се чувства изтощена и сякаш нищо в нея не помръдва. Всичко й се струва нечисто и грозно. Често жената се разсейва с любовни връзки, много работа, прекалено много забавления, умора и страх от провал.

Как може жената да се върне към своето радостно състояние и да вплете себе си в ритъма на природата?

Отговорът е чрез Творчество –

Жената е родена създателкa

Най-добрият начин да си върнем загубената жизненост и да се отворим към повeче живот, е като споделим пространство с други жени. Заедно ние разцъфтяваме до нашия най-висш потенциал като Жена.

След тези кръгове, малко по малко ти ще отвориш толкова пространство, че ще можеш да твориш и създаващ своя живот, както ти харесва.

Тантра и сексуалната енергия


Тантра включва и работа чрез сексуалната енергия, тя е начин да се издигне Кундалини. Това е най-мощната енергия в нашето тяло.

Сексуалната енергия е тази, която събужда потенциала. Тя те отвежда при творчеството и красотата, да създаваш, да си витална и удовлетворена. Ето защо оргазмичната жена е винаги радостна.

Да имаш събудена и сексуална енергия не означава да имаш желание за секс. Това е много повече – това означава да придвижиш тази събудила се енергия и да я насочиш в живота си. Тя е толкова мощна, че може да материализира.

ВНИМАНИЕ: Ние не учим техники за по-добър секс! Ние учим техники, които ни правят радостни. Влизаме дълбоко в себе си, намирайки любовта и радостта, насладата и лекотата. А това неминуемо води и до великолепен секс.

Женският път в Тантра е Любов и Посвещаване.

Мъжкият – Mедитация и Oсъзнаване.

Те вървят заедно и нищо не се изключва.