Моят път в Тантра

Смири се и се научи на търпение


Моят път към мен започна, когато бях на 26г. с една книга и едно послание, появило се в съня ми.

Малко по-късно се появи йога, отново с видение и напълно естествено.

Последваха обучения, срещи, пътувания… Животът ми се преобрази тотално. Без да търся, животът ме води. Научих да се доверявам и следвам.

Тантра и методът на Семейните констелации за мен са естествено продължение на пътя ми в йога.

Когато срещнах Тантра за първи път, това беше любов, която познавах и бях сигурна, че съм я живяла и преди.

Семейните констелации станаха основна част от моя път. Обучението в метода, което преминах с Румен Янкулов през 2014г. доведе в живота ми ОШО. Неговите практики и философия ме отведоха още по-дълбоко към Тантра и метода.

Появи се и моят най-значим учител – Svagito Libermaister. Истински гуру в чието присъствие се променяш дори без практики. Това са най-важни и обичани учители от мен, които дават солидна основа, на всичко което създавам.

Отпътувах за Бали


Преживяванията и срещите, който имах там, ясно ми показаха, че е време да се върна при жените. Посланието, което получих в една тантра сесия беше:

„Безопасно е да си жена“.

Това беше като буря, която ме разтърси и събуди. Време беше.

Тогава се появи Ма Ананда Сарита, пряка ученичка на ОШО и посветена от него да предава Тантра на запад. Завърших две годишно сертифицирано обучение за преподаватели Goddess Essence в Бали, а след това отпътувах за Индия на обучението Вигян Бхайрав Тантра – 112 сутри, който Шива дава на Шакти. Медитации и практиките, които ме отведоха на друго ниво на познаване на Тантра

В комуната на ОШО, където беше обучението, усетих още по-дълбока връзка с него и за първи път поисках да получа Саняс. Получих посвещение в саняс и име – МА ПРЕМ АМБАР, което ме свързва още по-силно с линията.
Животът не спира да ме изненадва и изпраща възможности…

Заминах за Коста Рика, където преминах 6 седмично обучение за преподаватели Tao Tantric Arts, с една истинска тантрика – Shashi Solluna и една магична шаманка Minke de Voz, която е една от най-дългогодишните и доверени ученички на Mantaк Chia /Създател на Универсална Лечебна Тао Система – култивиране на сексуалната енергия/.

Tao Tantric Arts е невероятна симбиоза между Тао и Тантра.

Преминах обучение в Нео Тантра


Практиките с Margo Anand във Франция – гранд дамата на Тантра, беше истинско вдъхновение и още едно потвърждение, че това е моят път.

Междувременно, в продължение на 2 години, преминах обучение в Нео Тантра – 200 часа Тантра практики със Santoshi Amor.

По образование съм психолог.

Другото си хоби астрологията също превърнах в професия, на която се наслаждавам истински и ми помага в срещите с хората. Обучавала съм се в различни терапевтични школи и техники, които подкрепят работата ми.

Завърших обучение по Аюрведа с Антоанета Заркова, лекции и беседи с Юрий Ковачев, което дава още една перспектива към живота.

Моите учители


Ма Ананда Сарита

www.anandasarita.com

Shashi Solluna Minke de Voz

www.taotantricarts.com

Благодарна съм на всички срещи и учители


Сега мога да кажа:

„Аз съм една щастлива жена.”

Почитам своята майка, баба и всички жени от своя род. Почитам баща си и благодаря на всички свои прародители, които са се срещали така, че точно сега аз дишам. И в тяхна чест сега аз нося Живота с благодарност!

Амин!

След всички тези срещи, видения и пътешествия, създадох обучения, в които всяка жена може да се докосне до магията на Тантра и да живее посланието:

„Безопасно е да си жена“.

Радостна съм, когато виждам, как жената разцъфтява и се преобразява, започва да ухае със своя собствен аромат.