Свещена женска танцова медитация
01 Февруари 2019

Позволи силата на любовта да се прояви по-пълно в живота ти.

 

“Когато танцуващата жена изчезне в своя танц, тогава тя е божествена. Тогава тя е обсипана с благословии. За първи път се среща със своето величие и опознава великолепието на своята същност.” - ОШО

 

 

Свещеният тантрически танц е дълбоко трансформираща и чувствена танцова медитация, която обединява тялото, сърцето и душата, събуждайки вътрешната Богиня.

Когато сте напълно присъстващи със своята фина енергия, танцуващият, танцът и музиката стават едно. Танцуващата жена изчезва, слива се с танца и става едно с Божественото. Тялото се движи плавно, напомняйки река, прелива от движение в движение.

Жената е създадена за да бъде нежна, плавна, мека, забавена, носеща се, лека… Когато се движи по този начин, съзнавайки усещанията и движенията на тялото по време на танца, те оживяват Свещеното Утробно Пространство.

Там е скрита енергията на Богинята – източникът на мъдрост, сила, творчество и екстаз.

Тялото е като инструмент в този танц, през което преминава Божествената енергия. Движенията оживяват и събужда цялото енергийна тяло, вдигат Кундалини и пречистват каналите. Колкото по-дълбоко навлизате в танца, толкова повече започвате да изпитвате върховни състояния на радост, любов, екстаз.

Чрез танца жената се потапя в своята тайна мистична женственост, създавайки едно защитено място, където може да се отвори и отново да изпита благодатта на Богинята в себе си. Споделяйки танца с други жени, това създава специално пространство, което е място на изцеление. Танцът е портал между Свещеното  Божествено и освобождаване на вътрешната мистична Богиня. Преживяното става мощен катализатор за трансформация и пробуждане.

Чрез редовно практикуване, тази енергия може да бъде освободена и да се издигне през цялото тяло, което отваря и разширява потенциала на жената. От това място вие се свързвате с вашите източници на удоволствие, творчество, креативност, страст. Усещане за безметежно сливане на любов и благодат, което дава сила и изпълва всички аспекти на живота.

В  Тантрическата традиция жените се считат за въплъщение на Шакти енергията, Богинята, женското изражение на Божественото. Чрез този танцов ритуал ние почитаме Богинята в себе си и й позволяваме да се прояви в живота.