Луната
17 Декември 2018

Луната - Аз ЧУВСТВАМ

Най-бързо движещото се небесно тяло, което оказва ежедневно влияние върху човешката енергия. Луната преминава бързо през знаците, като всеки път долавя и предава качествата на знакът през, който преминва. Следвайки нейното движение, можем да получим информация, каква е активната енергията в момента и какво е добре правим.

ПРИКАЗКА ЗА ЛУНАТА

Както може би знаете, образованите равини в малките села прекарват голяма част от времето си, размишлявайки върху важни въпроси от всеобщо и космическо значение. В тази приказка равините прекарвали много време в спорове за това дали светлината на Слънцето или светлината на Луната  носят повече полза на хората. Най-накрая главният равин обявил, че е намерил решението на проблема. Развълнуваните селяни се събрали на поляната, за да чуят това толкова дълго чакано откритие.  Всички притихнали, когато той се появил пред събралите се хора, облечен както подобава за такова важно събитие. Равинът тържествено обявил:
- Луната има по-голямо значение за човечеството от светлината на Слънцето.
Всички замълчани слисани, опитвайки се да възприемат новината. Тогава едно дете попитало.
- Защо?
С блага усмивка равинът отговорил:
- Защото, сине, през нощта е тъмно и тогава се нуждаем много повече от светлината на Луната.

Руско-еврейска народна приказка

Това разбира се е метафора на подсъзнанието.

Макар да е научен абсурд, заключението на равинът разкрива една дълбоко психологическа истина за човека – а именно, че нашият забързан живот /логически и рационален/ е насочен почти изключително към Слънцето, всъщност не успяваме да поддържаме хармонията.

Символично Луната символизира по-малко осъзнатата страна на човешкото съществуване и понякога в нейната разсеяна светлина виждаме по-ясно, отколкото в ослепителния блясък на Слънцето.

Наричали са Луната Душата на живота. Без нея бихме имали само механичната и неизтощима работоспособност, която в края на краищата е бездуховна. Без Луна не бихме имали поезия, литература, изкуство, музика, танци и мечти. Всички ние мечтаем вечер, когато тя властва над нас. Онази друга половина от живота, която не се вижда в светлината на деня, оживява в нас нощем, щом тайнственото светило разпръсне нежните си лъчи. Тогава вратите се отваря към магическото царство на въображението и човешката съзидателност. Тогава за нас се отваря чудният свят на душата.

ЛУНАТА В ХОРОСКОПА
В момента на нашето раждане, предвид договорът, който сме сключили преди да се появим в това тяло, ние получаваме Луна, за която сме се договорили. В хороскопа се обозначава като полумесец.

Луната е олицетворение на нашата душа. Това е онази вътрешна частица от нас, която ни дава светлинката за живот.

Тя трябва да бъде спокойна и добре изявена в противен случай, човек никога не намира покой в себе си. Колкото и да изразяваме Аз-ът, ако не удовлетворим търсенията на душата си, ние никога няма да постигнем хармония в живота си. Луната е тъмната и дълбока несъзнавана част в нас.

Ако Слънцето действа, то Луната реагира, адаптира се, нагажда се. Тя управлява комплекса на оцеляването.

Луната представлява нашия порив да се грижим и да бъдем обгрижени, да глезим и да защитаваме. Знакът, в който попада Светилото, показва по какъв начин си почиваме, кое ни създава комфорт и ни успокоява. Тя показва и нашия произход, от къде идваме, нашите корени, история и наследство. Освен домът от който произхождаме, Луната показва какво е предпочитанието ни към нашия дом.

Тя е главният сигнификатор на майката. Аспектите към нея показват какви са били нашите отношения в детството с майката, как сме преживявали тази фигура.

В хороскопът показва още домът, женската енергия, грижата, емоциите, навици.

В мъжки хороскоп, освен Венера, можем да погледнем и Луната за да разберем какъв тип жена би харесал, как вижда перфектния дом и съпруга.

Запомнете, ЛУНАТА ТОВА Е ДУШАТА.

Уверете се, че се грижите за нея, че я изявявате и храните редовно.